-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
-
Książki medyczne
- LEK Podręczniki
- LDEK Podręczniki
- Podręczniki medyczne
- Książki weterynaryjne
-
Psychologia
- Medycyna estetyczna
- Prawo medyczne
- Dla kandydatów na AM
- Kosmetologia
- Historia medycyny
- Słowniki/Encyklopedie medyczne
- Zwierzęta domowe
- Książki anglojęzyczne
- Poradniki dla pacjentów
- Dieta/Żywienie
- Komplety
- Anatomia - Promocje
-
Chemia żywności Tom 1 -2

Wysyłka w ciągu | 2 - 5 dni roboczych | ||||||
Cena przesyłki |
13,50 zł
|
||||||
Dostępność |
Mało
|
Kod kreskowy | |
EAN |
- Opis
- Opinie i oceny (0)
Chemia żywności Tom 1
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania. Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności. W tomie 1 opisano: - zakres i rolę chemii żywności; - budowę surowców i produktów żywnościowych; - udział, właściwości oraz rolę wody, składników mineralnych, sacharydów, lipidów, białek i niebiałkowych związków azotowych; - występowanie i właściwości naturalnych barwników surowców żywnościowych oraz związków zapachowych i smakowych; - interakcje składników żywności; - składniki i reakcje wpływające na reologiczne cechy żywności. Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem. Jest przeznaczona dla studentów wydziałów nauk o żywności na uniwersytetach przyrodniczych i politechnikach, a także wydziałów farmaceutycznych i ekonomicznych oraz dla pracowników gospodarki żywnościowej.
- Autorzy: Praca zbiorowa
- Format: 16.5x23.5cm
- ISBN: 9788301196257
- Objętość: 458
- Oprawa: Miękka
- Redakcja: Sikorski Zdzisław E., Staroszczyk Hanna
Chemia żywności Tom 2
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania. Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności. W tomie 2 opisano: - witaminy; - rodniki, utleniacze i przeciwutleniacze; - nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego; - alergeny oraz mutagenne i rakotwórcze składniki żywności; - toksyny surowców żywnościowych; - dodatki do żywności i suplementy diety; - analizę oraz zasady zapewniania bezpieczeństwa zdrowotnego żywności. Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem. Jest przeznaczona dla studentów wydziałów nauk o żywności na uniwersytetach przyrodniczych i politechnikach, a także wydziałów farmaceutycznych i ekonomicznych oraz dla pracowników gospodarki żywnościowej.
- Autorzy: Praca zbiorowa
- Format: 16.5x23.5cm
- ISBN: 9788301196264
- Objętość: 344
- Oprawa: Miękka
- Redakcja: Sikorski Zdzisław E., Staroszczyk Hanna
- Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
- Produkty podobne
- Ostatnio oglądane produkty
- Inni Klienci kupili również
171,03 zł
44,10 zł
276,83 zł
83,16 zł
- Polecamy
- Nowości
- Bestsellery
- Wyprzedaże
33,60 zł
35,00 zł
111,75 zł
52,00 zł
36,00 zł
42,40 zł
40,00 zł
83,20 zł
147,20 zł
33,60 zł
35,00 zł
111,75 zł
52,00 zł
36,00 zł
42,40 zł
40,00 zł
83,20 zł
147,20 zł
33,60 zł
35,00 zł
111,75 zł
52,00 zł
36,00 zł
42,40 zł
61,07 zł
149,56 zł
148,99 zł
131,87 zł
69,92 zł
77,09 zł
87,28 zł
184,00 zł
310,00 zł
45,00 zł
52,00 zł
264,88 zł
264,88 zł
135,88 zł
159,00 zł
45,00 zł
69,30 zł
120,00 zł
31,28 zł
80,96 zł
30,36 zł
27,60 zł
33,12 zł
55,20 zł
66,50 zł