• Energia w żywności i żywieniu

42.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 3 dni robocze
Cena przesyłki 13.5
Paczkomaty InPost 13.5
InPost Kurier 17
Kurier DHL 19.7
Dostępność Mało
ISBN 9788371607752

Energia jest fundamentalnym kryterium racjonalizacji żywienia człowieka, które powinno opierać się na dopasowaniu  kaloryczności całodziennej racji pokarmowej do potrzeb bytowych i wydatków energetycznych, jakie organizm ponosi w związku z codziennym funkcjonowaniem  w środowisku. W problematyce bioenergetyki żywienia występuje swoisty dualizm: w tym samym bowiem czasie kiedy znaczna część mieszkańców naszego globu głoduje lub, z racji dużych obciążeń wysiłkowych, ma trudności z zaspokojeniem swego zapotrzebowania energetycznego, inni cierpiący na nadwagę i otyłość poszukują sposobów na ograniczenie kaloryczności spożywanych pokarmów.

  • Format: 16.5x23.5cm
  • Autor: Jan Gawęcki, Jan Jeszka (red.)
  • Objętość: 132
  • Oprawa: Miękka
  • Rok wydania: 2015
  • Wydawca: Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu

Dane producenta

Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
Witosa 45
61-693 Poznań
Poland

wydawnictwo@up.poznan.pl

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.