• Chemia żywności Tom 2

Brak towaru
140.22 -14% 120.59
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
100.89
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 3 dni robocze
Cena przesyłki 13.5
Paczkomaty InPost 13.5
InPost Kurier 17
Kurier DHL 19.7
Dostępność Brak towaru

Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania. Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności. W tomie 2 opisano: - witaminy; - rodniki, utleniacze i przeciwutleniacze; - nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego; - alergeny oraz mutagenne i rakotwórcze składniki żywności; - toksyny surowców żywnościowych; - dodatki do żywności i suplementy diety; - analizę oraz zasady zapewniania bezpieczeństwa zdrowotnego żywności. Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem. Jest przeznaczona dla studentów wydziałów nauk o żywności na uniwersytetach przyrodniczych i politechnikach, a także wydziałów farmaceutycznych i ekonomicznych oraz dla pracowników gospodarki żywnościowej.

  • Autorzy: Praca zbiorowa
  • Format: 16.5x23.5cm
  • ISBN: 9788301196264
  • Objętość: 344
  • Oprawa: Miękka
  • Redakcja: Sikorski Zdzisław E., Staroszczyk Hanna
  • Rok wydania: 2020
  • Rok wydania: 2021
  • Rok wydania: 2022
  • Rok wydania: 2023
  • Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN

Dane producenta

Wydawnictwo Naukowe PWN
Gottlieba Daimlera 2
02-460 Warszawa
Poland

recepcja@pwn.pl

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.