• Warzywa i owoce. Przetwórstwo i rola w żywieniu człowieka

47.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 3 dni robocze
Cena przesyłki 13.5
Paczkomaty InPost 13.5
InPost Kurier 17
Kurier DHL 19.7
Dostępność Mało
ISBN 9788371608698

Z badań nad sposobem żywienia Polaków wynika, że spożycie warzyw i owoców, choć sukcesywnie rośnie, jest wciąż niewystarczające i odstajemy pod tym względem od większości krajów europejskich. Jest to o tyle niezrozumiałe, że Polska jest znaczącym producentem i eksporterem wielu gatunków warzyw i owoców, a gdy chodzi o jabłka i owoce jagodowe – zajmuje pierwsze miejsce w Unii Europejskiej.

Oddając tę książkę do rąk Czytelników, mamy nadzieję, że dzięki zaprezentowaniu walorów i różnorodności rynkowej oferty ogrodniczej, tajników współczesnego przemysłu owocowo-warzywnego oraz wiarygodnych argumentów żywieniowo-zdrowotnych, przyczyni się ona do wzrostu konsumpcji warzyw i owoców w naszym społeczeństwie, przybliżając poziom ich spożycia do zaleceń międzynarodowych.

  • Format: 16.5x23.5cm
  • Autor: Jan Gawęcki, Janusz Czapski (red.)
  • Objętość: 220
  • Oprawa: Miękka
  • Rok wydania: 2017
  • Wydawca: Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu

Dane producenta

Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
Witosa 45
61-693 Poznań
Poland

wydawnictwo@up.poznan.pl

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.