• Produkty zbożowe. Technologia i rola w żywieniu człowieka

46.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 3 dni robocze
Cena przesyłki 13.5
Paczkomaty InPost 13.5
InPost Kurier 17
Kurier DHL 19.7
Dostępność Mało
ISBN 9788371608308

Ziarna zbóż od niepamiętnych czasów stanowią podstawę wyżywienia ludzi na całym świecie. Stąd bierze się ogromna rozmaitość pieczywa, przetworów zbożowych i potraw wytwarzanych na podstawie tradycyjnych i nowoczesnych technologii. W niniejsze książce w przystępny sposób przedstawiono historię, cechy charakterystyczne i tajniki produkcji głównych przedstawicieli tej grupy artykułów żywnościowych. Wiele miejsca poświęcono też wartości odżywczej produktów zbożowych oraz ich roli w żywieniu człowieka zdrowego i chorego. Książkę zamyka szczegółowe omówienie rodzajów nadwrażliwości na gluten, ich diagnozowania i postępowania dietetycznego, a także warunków i sposobu realizacji diety bezglutenowej, które 0 coraz częściej spotykane – bezzasadne stosowanie może mieć niekorzystne konsekwencje zdrowotne.

  • Autorzy: Jan Gawęcki, Wiktor Obuchowicz (red.)
  • Format: 16.5x24.0cm
  • Objętość: 190
  • Oprawa: Miękka
  • Rok wydania: 2016
  • Wydawca: Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu

Dane producenta

Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
Witosa 45
61-693 Poznań
Poland

wydawnictwo@up.poznan.pl

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.