• Produkty zbożowe. Technologia i rola w żywieniu człowieka

36.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 2 - 5 dni roboczych
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
InPost Kurier 14
Poczta Polska 19
Kurier DHL 19
Dostępność Mało
ISBN 9788371608308

Ziarna zbóż od niepamiętnych czasów stanowią podstawę wyżywienia ludzi na całym świecie. Stąd bierze się ogromna rozmaitość pieczywa, przetworów zbożowych i potraw wytwarzanych na podstawie tradycyjnych i nowoczesnych technologii. W niniejsze książce w przystępny sposób przedstawiono historię, cechy charakterystyczne i tajniki produkcji głównych przedstawicieli tej grupy artykułów żywnościowych. Wiele miejsca poświęcono też wartości odżywczej produktów zbożowych oraz ich roli w żywieniu człowieka zdrowego i chorego. Książkę zamyka szczegółowe omówienie rodzajów nadwrażliwości na gluten, ich diagnozowania i postępowania dietetycznego, a także warunków i sposobu realizacji diety bezglutenowej, które 0 coraz częściej spotykane – bezzasadne stosowanie może mieć niekorzystne konsekwencje zdrowotne.

  • Autorzy: Jan Gawęcki, Wiktor Obuchowicz (red.)
  • Format: 16.5x24.0cm
  • Objętość: 190
  • Oprawa: Miękka
  • Rok wydania: 2016
  • Wydawca: Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.