-
Koszyk jest pusty
-
x
-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
-
Koszyk jest pusty
-
x
Do bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty -
-
Koszyk jest pusty
-
x
-
Książki medyczne
- LEK Podręczniki
- LDEK Podręczniki
- Podręczniki medyczne
- Książki weterynaryjne
-
Psychologia
- Medycyna estetyczna
- Prawo medyczne
- Dla kandydatów na AM
- Kosmetologia
- Historia medycyny
- Słowniki/Encyklopedie medyczne
- Zwierzęta domowe
- Książki anglojęzyczne
- Poradniki dla pacjentów
- Dieta/Żywienie
- Komplety
- Anatomia - Promocje
-
Mikroorganizmy w żywności i żywieniu
| Wysyłka w ciągu | 3 dni robocze | ||||||
| Cena przesyłki |
13.5
|
||||||
| Dostępność |
Mało
|
| Kod kreskowy | |
| ISBN | 9788371607769 |
| EAN | 9788371607769 |
- Opis
- SPIS TREŚCI
- Informacje dot. bezpieczeństwa
- Opinie i oceny (0)
Początki wiedzy o drobnoustrojach zawdzięczamy wynalezieniu mikroskopu i obserwacjom dokonanym w pierwszej połowie XVII wieku przez holenderskiego kupca Leewenhoeka oraz badaniom francuskiego uczonego Ludwika Pasteura, który dwa wieki później odkrył ich zdolności fermentacyjne i chorobotwórcze. Od tego czasu rozwinęła się potężna gałąź nauki, zwana mikrobiologią, która zajmuje się warunkami rozwoju i przejawami życia drobnoustrojów oraz przemianami, jakie wywołują one w środowisku bytowania i organizmach żywych.
Obecność drobnoustrojów i skutki ich działania, z którymi się spotykamy na każdym kroku, wiążą się w bardzo znacznym stopniu z produkcją żywności i żywieniem. Jedne mikroorganizmy odgrywają trudną do przecenienia rolę w różnych branżach przemysłu spożywczego i gastronomii, przyczyniając się do niesłychanego wzbogacenia asortymentu pokarmów obecnych na naszych stołach, inne są w znacznej mierze odpowiedzialne za pogorszenie jakości żywności i jej zepsucie.
- Format: 16.5x23.5cm
- Autor: Jan Gawęcki, Zdzisława Libudzisz (red.)
- Objętość: 145
- Oprawa: Miękka
- Rok wydania: 2016
- Wydawca: Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
Od redakcji
- Świat mikroorganizmów
- Mikroflora przewodu pokarmowego człowieka i jej wpływ na organizm
- Tradycyjne wykorzystanie mikroorganizmów w produkcji żywności
- Mikroorganizmy w prztwórstwie domowym i technologii potraw
- Żywność fermentowana w kuchniach różnych narodów
- Żywność priobiotyczna
- Mikroorganizmy w nowoczesnej biotechnologii żywności
- Mikroorganizmy niepożądane w żywności i skutki ich oddziaływania
- Ochrona konsumenta w świtle obowiązujących przepisów prawnych
Literatura uzupełniająca
Dane producenta
Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
Witosa 45
61-693 Poznań
Poland
wydawnictwo@up.poznan.pl
- Produkty podobne
- Ostatnio oglądane produkty
- Inni Klienci kupili również
57.00
29.44
52.00
- Polecamy
- Nowości
- Bestsellery
- Wyprzedaże
93.60
37.80
42.00
58.50
40.50
42.40
40.00
39.60
128.14
238.06
85.75
114.16
179.10
224.10
60.50
131.87
149.56
52.00
264.88
159.00
43.20
64.35
212.50
31.28
27.60
80.96
30.36
31.85
33.12
64.35