-
Koszyk jest pusty
-
x
-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
-
Koszyk jest pusty
-
x
Do bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty -
-
Koszyk jest pusty
-
x
-
Książki medyczne
- LEK Podręczniki
- LDEK Podręczniki
- Podręczniki medyczne
- Książki weterynaryjne
-
Psychologia
- Medycyna estetyczna
- Prawo medyczne
- Dla kandydatów na AM
- Kosmetologia
- Historia medycyny
- Słowniki/Encyklopedie medyczne
- Zwierzęta domowe
- Książki anglojęzyczne
- Poradniki dla pacjentów
- Dieta/Żywienie
- Komplety
- Anatomia - Promocje
-
Mikroorganizmy w żywności i żywieniu
| Wysyłka w ciągu | 3 dni robocze | ||||||
| Cena przesyłki |
13.5
|
||||||
| Dostępność |
Mało
|
| Kod kreskowy | |
| ISBN | 9788371607769 |
| EAN | 9788371607769 |
- Opis
- SPIS TREŚCI
- Informacje dot. bezpieczeństwa
- Opinie i oceny (0)
Początki wiedzy o drobnoustrojach zawdzięczamy wynalezieniu mikroskopu i obserwacjom dokonanym w pierwszej połowie XVII wieku przez holenderskiego kupca Leewenhoeka oraz badaniom francuskiego uczonego Ludwika Pasteura, który dwa wieki później odkrył ich zdolności fermentacyjne i chorobotwórcze. Od tego czasu rozwinęła się potężna gałąź nauki, zwana mikrobiologią, która zajmuje się warunkami rozwoju i przejawami życia drobnoustrojów oraz przemianami, jakie wywołują one w środowisku bytowania i organizmach żywych.
Obecność drobnoustrojów i skutki ich działania, z którymi się spotykamy na każdym kroku, wiążą się w bardzo znacznym stopniu z produkcją żywności i żywieniem. Jedne mikroorganizmy odgrywają trudną do przecenienia rolę w różnych branżach przemysłu spożywczego i gastronomii, przyczyniając się do niesłychanego wzbogacenia asortymentu pokarmów obecnych na naszych stołach, inne są w znacznej mierze odpowiedzialne za pogorszenie jakości żywności i jej zepsucie.
- Format: 16.5x23.5cm
- Autor: Jan Gawęcki, Zdzisława Libudzisz (red.)
- Objętość: 145
- Oprawa: Miękka
- Rok wydania: 2016
- Wydawca: Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
Od redakcji
- Świat mikroorganizmów
- Mikroflora przewodu pokarmowego człowieka i jej wpływ na organizm
- Tradycyjne wykorzystanie mikroorganizmów w produkcji żywności
- Mikroorganizmy w prztwórstwie domowym i technologii potraw
- Żywność fermentowana w kuchniach różnych narodów
- Żywność priobiotyczna
- Mikroorganizmy w nowoczesnej biotechnologii żywności
- Mikroorganizmy niepożądane w żywności i skutki ich oddziaływania
- Ochrona konsumenta w świtle obowiązujących przepisów prawnych
Literatura uzupełniająca
Dane producenta
Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
Witosa 45
61-693 Poznań
Poland
wydawnictwo@up.poznan.pl
- Produkty podobne
- Ostatnio oglądane produkty
- Inni Klienci kupili również
57.00
29.44
52.00
- Polecamy
- Nowości
- Bestsellery
- Wyprzedaże
93.60
37.80
42.00
58.50
40.50
42.40
40.00
39.60
128.14
238.06
85.75
114.16
179.10
224.10
60.50
131.87
52.00
264.88
159.00
43.20
64.35
212.50
31.28
27.60
80.96
30.36
31.85
33.12
64.35