Książka skierowana jest do wegetarian i wszystkich osób zainteresowanych samodzielnym przygotowywaniem posiłków, również wegetariańskich. „Kuchnia wegetariańska. W malinowym chruśniaku” to książka, która zawiera opisy oraz zastosowania wielu przypraw i ziół, nowatorskie przepisy kuchni zarówno europejskiej jak i azjatyckiej. Zawiera 80 przepisów na ponad 200 stronach oraz kolorowe zdjęcie każdej potrawy. Większość zaprezentowanych tu przepisów jest bardzo prosta, co pozwoli korzystać z nich nawet osobom mało doświadczonym. Dania można przyrządzać na wiele sposobów, stosując zamiennie niektóre składniki, co również zaznaczono w przepisach, pozwoli to uniknąć powtarzalności. Dzięki tej książce czytelnik przekona się, że gotowanie i spożywanie prostych, smacznych, wegetariańskich posiłków stanie się przyjemnością.
- Autorzy: Piotr Henschke
- Format: 16.0x23.5cm
- Objętość: 210
- Oprawa: Miękka
- Rok wydania: 2024
- Wydawca: Medical Education