• Energia w żywności i żywieniu

Brak towaru
42.00
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 2 - 5 dni roboczych
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
InPost Kurier 14
Kurier DHL 19.7
Dostępność Brak towaru
ISBN 9788371607752

Energia jest fundamentalnym kryterium racjonalizacji żywienia człowieka, które powinno opierać się na dopasowaniu  kaloryczności całodziennej racji pokarmowej do potrzeb bytowych i wydatków energetycznych, jakie organizm ponosi w związku z codziennym funkcjonowaniem  w środowisku. W problematyce bioenergetyki żywienia występuje swoisty dualizm: w tym samym bowiem czasie kiedy znaczna część mieszkańców naszego globu głoduje lub, z racji dużych obciążeń wysiłkowych, ma trudności z zaspokojeniem swego zapotrzebowania energetycznego, inni cierpiący na nadwagę i otyłość poszukują sposobów na ograniczenie kaloryczności spożywanych pokarmów.

  • Format: 16.5x23.5cm
  • Autor: Jan Gawęcki, Jan Jeszka (red.)
  • Objętość: 132
  • Oprawa: Miękka
  • Rok wydania: 2015
  • Wydawca: Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.