-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
-
Książki medyczne
- LEK Podręczniki
- LDEK Podręczniki
- Podręczniki medyczne
- Książki weterynaryjne
-
Psychologia
- Medycyna estetyczna
- Prawo medyczne
- Dla kandydatów na AM
- Kosmetologia
- Historia medycyny
- Słowniki/Encyklopedie medyczne
- Zwierzęta domowe
- Książki anglojęzyczne
- Poradniki dla pacjentów
- Dieta/Żywienie
- Komplety
- Anatomia - Promocje
-
Dietetyka w psychiatrii i neurologii
![Dietetyka w psychiatrii i neurologii Dietetyka w psychiatrii i neurologii](/images/LiberMed/8000-9000/Dietetyka-w-psychiatrii-i-neurologii_%5B8434%5D_480.jpg)
Wysyłka w ciągu | 2 - 5 dni roboczych | ||||||
Cena przesyłki |
12
|
||||||
Dostępność |
Mało
|
Kod kreskowy | |
EAN | 9788301225445 |
- Opis
- Informacje dot. bezpieczeństwa
- Opinie i oceny (0)
Dietetyka w psychiatrii i neurologii jest książką z zakresu edukacji żywieniowej przeznaczoną nie tylko dla lekarzy psychiatrów, lekarzy rodzinnych, dietetyków, psychologów, studentów medycyny, lecz także dla samych pacjentów oraz ich rodzin. Zawiera zarówno uwagi teoretyczne, jak i praktyczne dotyczące odmienności żywieniowych osób cierpiących na choroby psychiczne i/lub neurologiczne. Uczy zasad prawidłowego żywienia, konstruowania poszczególnych posiłków oraz wypracowywania nawyku planowania i przygotowywania jadłospisów składających się z trzech głównych posiłków oraz dwóch małych (ale zaplanowanych) przekąsek, z podaniem konkretnych przykładów dziennych racji pokarmowych w danej jednostce chorobowej, wyszczególnieniem produktów zalecanych do spożycia oraz tych, których należałoby unikać. Przy każdej jednostce chorobowej zwrócono uwagę na najczęściej popełniane błędy żywieniowe stwierdzane w badaniach naukowych. Jednolita edukacja całych zespołów terapeutycznych - lekarza, psychologa, dietetyka i innych specjalistów, powinna pozwolić na dobrą współpracę w zakresie poradnictwa żywieniowego z pacjentem i jego rodziną. Natomiast pacjent i jego otoczenie mają możliwość praktycznego wykorzystania tej wiedzy, zapoznając się z pojęciem kaloryczności i składu produktów oraz potraw. Mamy nadzieję, że niniejszy podręcznik przyczyni się do pogłębienia wiedzy na temat celowości doboru produktów i potraw w często długotrwałym procesie terapeutycznym.
- Autorzy: Ostrowska Lucyna
- Format: 15.0x23.5cm
- ISBN: 9788301225445
- Objętość: 300
- Oprawa: Miękka
- Rok wydania: 2022
- Wydawca: PZWL
Dane producenta
WYDAWNICTWO NAUKOWE PWN SPÓŁKA AKCYJNA
GOTTLIEBA DAIMLERA 2
02-460 Warszawa
Poland
226954504
dyrektywa@pwn.pl
- Produkty podobne
- Ostatnio oglądane produkty
- Inni Klienci kupili również
198.94
159.00
30.00
119.59
274.16
130.00
61.41
33.44
136.81
89.00
128.19
- Polecamy
- Nowości
- Bestsellery
- Wyprzedaże
84.92
145.00
101.36
37.80
220.00
40.00
225.00
47.00
58.50
40.50
104.09
77.85
61.35
47.06
257.60
85.18
184.00
54.28
264.88
69.30
222.50
30.00
61.41
51.75
30.00
24.00
75.00
72.00