• Emocje a jedzenie

99.00 -10% 89.00
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
99
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 2 - 5 dni roboczych
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
InPost Kurier 14
Kurier DHL 19.7
Dostępność Mało
ISBN 9788366892880

Emocje a jedzenie to ważna i wypełniająca lukę na rynku wydawniczym książka pod redakcją prof. Agaty Szulc, prezes elekt Zarządu Głównego Polskiego Towarzystwa Psychiatrycznego i kierownik Kliniki Psychiatrycznej Wydziału Nauk o Zdrowiu Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego.

Monografia bardzo przystępnie omawia mechanizmy i struktury organizmu biorące udział w regulowaniu emocji i apetytu, a także zaburzenia odżywiania wraz z innymi trudnościami psychicznymi i ich skutkami dla organizmu. Ponadto szeroko przedstawia profesjonalne metody interwencji w kryzysie psychicznym mogące zapobiegać rozwojowi zaburzeń odżywiania, w tym otyłości.

Odbiorcami książki mogą być nie tylko pracownicy służby zdrowia, ale także studenci kierunków medycznych i społecznych oraz osoby, które zawodowo lub osobiście stykają się z następstwami zaburzeń odżywiania.

Opisana w monografii niezwykła interakcja między tym, co jemy, a tym, co czujemy, może być szczególnie interesująca w dzisiejszych trudnych, postpandemicznych czasach.

  • Autor: pod redakcją Agaty Szulc
  • Format: 16.0x24.0cm
  • Objętość: 156
  • Oprawa: Miękka
  • Rok wydania: 2022
  • Wydawca: Medical Education

1. Budowa ośrodkowego układu nerwowego.

2. Fizjologiczne mechanizmy regulacji głodu, apetytu i sytości.

3. Emocje.

4. Regulacja emocji a otyłość.

5. Zaburzenia odżywiania.

6. Otyłość a otępienie.

7. Leczenie farmakologiczne otyłości.

8. Psychologiczne aspekty leczenia otyłości.

9. Psychoterapia otyłości

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.