• Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka

Brak towaru
149.00 -14% 128.19
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
149
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 2 - 5 dni roboczych
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
InPost Kurier 14
Kurier DHL 19.7
Dostępność Brak towaru
ISBN 9788320048674

To już czwarte wydanie podręcznika cenionego przez studentów i adeptów dietetyki za jasność wywodu, ułatwiającą naukę, i wszechstronność. Zawiera on: • omówienie podstaw żywienia człowieka - od znaczenia składników odżywczych, przez unormowania prawne, po zagadnienia związane z innowacjami w naukach biologicznych • aktualną klasyfikację diet z ich szczegółowymi charakterystykami • omówienie zasad żywienia w wybranych stanach patologicznych (np. w zatruciach pokarmowych oraz chorobach nowotworowych i neurologicznych), a także żywienia dzieci zdrowych i chorych. Podręcznik odpowiada obowiązującemu programowi nauczania. Został zaktualizowany z uwzględnieniem opinii czytelników i w oparciu o wnioski z praktyki akademickiej.

  • Autorzy: Ciborowska Helena, Rudnicka Anna
  • Format: 16.5x23.5cm
  • ISBN: 9788320048674
  • Objętość: 658
  • Oprawa: Miękka
  • Rok wydania: 2014
  • Rok wydania: 2016
  • Wydawca: PZWL
  1. Podstawy żywienia człowieka z elementami biochemii
  2. Klasyfikacja i charakterystyka diet
  3. Źywienie w wybranych chorobach
  4. Żywienie dzieci zdrowych i chorych
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.