-
Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka
Symbol:
67949800218KS
Wpisz swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | 2 - 5 dni roboczych |
Cena przesyłki | 12 |
Dostępność | Brak towaru 0 szt. |
Kod kreskowy | |
ISBN | 9788320048674 |
EAN | 9788320048674 |
To już czwarte wydanie podręcznika cenionego przez studentów i adeptów dietetyki za jasność wywodu, ułatwiającą naukę, i wszechstronność. Zawiera on: • omówienie podstaw żywienia człowieka - od znaczenia składników odżywczych, przez unormowania prawne, po zagadnienia związane z innowacjami w naukach biologicznych • aktualną klasyfikację diet z ich szczegółowymi charakterystykami • omówienie zasad żywienia w wybranych stanach patologicznych (np. w zatruciach pokarmowych oraz chorobach nowotworowych i neurologicznych), a także żywienia dzieci zdrowych i chorych. Podręcznik odpowiada obowiązującemu programowi nauczania. Został zaktualizowany z uwzględnieniem opinii czytelników i w oparciu o wnioski z praktyki akademickiej.
- Autorzy: Ciborowska Helena, Rudnicka Anna
- Format: 16.5x23.5cm
- ISBN: 9788320048674
- Objętość: 658
- Oprawa: Miękka
- Rok wydania: 2014
- Rok wydania: 2016
- Wydawca: PZWL
- Podstawy żywienia człowieka z elementami biochemii
- Klasyfikacja i charakterystyka diet
- Źywienie w wybranych chorobach
- Żywienie dzieci zdrowych i chorych
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.