• Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka

Brak towaru
149,00 zł -15% 126,55 zł
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
149,00 zł
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 2 - 5 dni roboczych
Cena przesyłki 13,50 zł
Paczkomaty InPost 13,50 zł
InPost Kurier 17,00 zł
Kurier DHL 19,70 zł
Dostępność Brak towaru
ISBN 9788320048674

To już czwarte wydanie podręcznika cenionego przez studentów i adeptów dietetyki za jasność wywodu, ułatwiającą naukę, i wszechstronność. Zawiera on: • omówienie podstaw żywienia człowieka - od znaczenia składników odżywczych, przez unormowania prawne, po zagadnienia związane z innowacjami w naukach biologicznych • aktualną klasyfikację diet z ich szczegółowymi charakterystykami • omówienie zasad żywienia w wybranych stanach patologicznych (np. w zatruciach pokarmowych oraz chorobach nowotworowych i neurologicznych), a także żywienia dzieci zdrowych i chorych. Podręcznik odpowiada obowiązującemu programowi nauczania. Został zaktualizowany z uwzględnieniem opinii czytelników i w oparciu o wnioski z praktyki akademickiej.

  • Autorzy: Ciborowska Helena, Rudnicka Anna
  • Format: 16.5x23.5cm
  • ISBN: 9788320048674
  • Objętość: 658
  • Oprawa: Miękka
  • Rok wydania: 2014
  • Rok wydania: 2016
  • Wydawca: PZWL
  1. Podstawy żywienia człowieka z elementami biochemii
  2. Klasyfikacja i charakterystyka diet
  3. Źywienie w wybranych chorobach
  4. Żywienie dzieci zdrowych i chorych

Dane producenta

WYDAWNICTWO NAUKOWE PWN SPÓŁKA AKCYJNA
GOTTLIEBA DAIMLERA 2
02-460 Warszawa
Poland

226954504
dyrektywa@pwn.pl

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.