-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
-
Książki medyczne
- LEK Podręczniki
- LDEK Podręczniki
- Podręczniki medyczne
- Książki weterynaryjne
-
Psychologia
- Medycyna estetyczna
- Prawo medyczne
- Dla kandydatów na AM
- Kosmetologia
- Historia medycyny
- Słowniki/Encyklopedie medyczne
- Zwierzęta domowe
- Książki anglojęzyczne
- Poradniki dla pacjentów
- Dieta/Żywienie
- Komplety
- Anatomia - Promocje
-
Żywienie Kliniczne. Praktyczne zagadnienia. Tom I - II

Wysyłka w ciągu | 2 - 5 dni roboczych | ||||||
Cena przesyłki |
13.5
|
||||||
Dostępność |
Mało
|
Kod kreskowy | |
ISBN | 9788375632972 |
EAN | 9788375632972 |
- Opis
- SPIS TREŚCI
- Opinie i oceny (0)
„ŻYWIENIE KLINICZNE. PRAKTYCZNE ZAGADNIENIA” TO OBOWIĄZKOWA POZYCJA, PORUSZAJĄCA AKTUALNE PROBLEMY ŻYWIENIA KLINICZNEGO DLA STUDENTÓW KIERUNKÓW MEDYCZNYCH, LEKARZY PRAKTYKÓW, JAK I PACJENTÓW I ICH RODZIN W WARUNKACH DOMOWYCH.
Autorzy monografii w szerokim zakresie ukazują zagadnienia kluczowe w prawidłowym i właściwym planowaniu leczenia żywieniowego u różnych grup i typów pacjentów, takie jak:
• rola składników odżywczych,
• bezpieczeństwo żywności i żywienia,
• zalecenia żywieniowe,
• zasady żywienia w wielu chorobach, m.in. dyslipidemii, chorobach nerek, cukrzycy, niewydolności serca, alergii i nietoleracjach pokarmowych, wybranych chorobach przewodu pokarmowego oraz w chorobach nowotworowych,
• problemy żywienia dojelitowego i pozajelitowego, także w warunkach domowych.
Autorzy: Sylwia Małgorzewicz Rok wydania: 2020 Oprawa: twarda Ilość stron: 472 Wymiary: 170 x 240 mm
- Wprowadzenie – Wiesława Łysiak-Szydłowska
- Bezpieczeństwo żywności i żywienia – Magdalena Skotnicka, Filip Kłobukowski, Maria Śmiechowska
- Nutraceutyki – Patrycja Gogga, Zdzisław Kochan
- Metody oceny sposobu żywienia – Małgorzata Kaczkan
- Zalecenia żywieniowe dla osób zdrowych – Edyta Wernio
- Żywienie osób starszych – Edyta Wernio
- Żywienie dzieci i młodzieży oraz kobiet w okresie ciąży i laktacji – Magdalena Pieszko
- Witaminy – Edyta Wernio
- Składniki mineralne – Natalia Szupryczyńska
- Mechanizmy regulacji głodu i sytości – Maria Gnacińska-Szymańska, Jolanta Anna Dardzińska
- Mikrobiom jelita – Agata Janczy
- Niedożywienie i ocena stanu odżywienia – Sylwia Małgorzewicz, Aleksandra Śliwińska,
- Przyczyny, rozpoznawanie i leczenie otyłości – Marta Stankiewicz, Marta Gruchała-Niedoszytko
- Postępowanie niefarmakologiczne w dyslipidemii – Monika Ręcka
- Cukrzyca – zasady postępowania żywieniowego – Elżbieta Orłowska-Kunikowska, Aleksandra Śliwińska
- Zasady żywienia w chorobach nerek – Sylwia Małgorzewicz
- Żywienie w POChP i niewydolności serca – Marta Gruchała-Niedoszytko, Marta Stankiewicz
- Alergie i nietolerancje pokarmowe – Eliza Wasilewska, Marta Gruchała-Niedoszytko
- Wybrane choroby przewodu pokarmowego – problemy żywieniowe – Katarzyna Gładyś, Marcin Folwarski
19. I. Choroba wrzodowa
19. II. Choroba refluksowa przełyku
19. III. Kamica żółciowa
19. IV. Niealkoholowa stłuszczeniowa choroba wątroby
19. V. Przewlekłe zapalenie wątroby i marskość wątroby
19. VI. Zespół jelita nadwrażliwego
19. VII. Choroba trzewna
19. VIII. Nieswoiste zapalenia jelit – (Marcin Folwarski)
19. IX Choroby trzustki – (Marcin Folwarski) - Zalecenia żywieniowe w onkologii – Ewa Sobczak
- Podstawy żywienia dojelitowego i pozajelitowego – Sylwia Małgorzewicz, Ewa Sobczak
- Żywienie w warunkach domowych – Marcin Folwarski
- Produkty podobne
- Ostatnio oglądane produkty
- Inni Klienci kupili również
74.05
225.75
83.16
33.60
153.39
159.00
31.00
40.50
329.71
53.10
171.03
39.20
67.27
- Polecamy
- Nowości
- Bestsellery
- Wyprzedaże
91.69
37.80
111.75
58.50
40.50
42.40
40.00
39.60
360.56
170.00
170.00
151.80
131.87
87.28
184.00
52.00
264.88
159.00
43.20
69.30
212.50
31.28
80.96
30.36
27.60
33.12
55.20
66.50
68.43