• Dieta dla Serca

29.00 -10% 26.00
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
29
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 2 - 5 dni roboczych
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
InPost Kurier 14
Kurier DHL 19.7
Dostępność Mało
ISBN 9788366866225

Dietetyczki, autorki książek, założycielki Centrum Szkoleniowego Olvidiet, a przede wszystkimi pasjonatki zdrowego żywienia. Swoją wiedzę i doświadczenie zdobywały na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym, licznych konferencjach i szkoleniach, a także podczas praktyki w szpitalach i klinikach. Każdego dnia, współpracując z pacjentami, udowadniają że racjonalne podejście do stylu życia to przepis na sukces i zachowanie zdrowia. Jak same przyznają - nie ma dla nich nieosiągalnych celów, są tylko takie na których realizację trzeba trochę dłużej poczekać.
 Przedstawiamy Państwu książkę, która powstała jako odpowiedź na zgłaszane nam realne potrzeby osób z chorobami sercowo-naczyniowymi oraz ich bliskich. Publikacja ta będzie również niezwykle wartościową pozycją dla Czytelników, którzy chcą zadbać o swoje zdrowie, ponieważ łatwiej jest zapobiegać wystąpieniu tych schorzeń niż je leczyć. Przygotowałyśmy przystępne i praktyczne kompendium wiedzy o wpływie odżywiania na stan serca i układu krążenia.

 

  • Autor: Aleksandra Dziura, Viviana Stanley-Kałuża
  • Format: 16.5x23.5cm
  • Objętość: 96
  • Oprawa: Miękka
  • Rok wydania: 2022
  • Wydawca: Medyk

ROZDZIAŁ 1. Choroby układu krążenia, czyli na co umiera najwięcej Polaków
ROZDZIAŁ 2. Przyczyny i czynniki ryzyka - czy mamy na nie wpływ?
ROZDZIAŁ 3. Wpływ masy ciała. Instrukcja dokonywania samodzielnych pomiarów
ROZDZIAŁ 4. Jak ocenia się ryzyko sercowo-naczyniowe?
ROZDZIAŁ 5. Od czego wszystko się zaczyna? Rozwój chorób sercowo-naczyniowych
ROZDZIAŁ 6. Badania krwi
ROZDZIAŁ 7. Najczęstsze choroby układu krążenia
Miażdżyca
Choroba wieńcowa (choroba niedokrwienna serca)
Zawał serca
Udar mózgu
Choroba tętnic obwodowych
Nadciśnienie tętnicze
ROZDZIAŁ 8. Zasady diety dla serca
ROZDZIAŁ 9. Postępowanie w szczególnych sytuacjach
Hipertriglicerydemia
Wysokie stężenie cholesterolu LDL
Niskie stężenie cholesterolu HDL
Pacjenci po zawale
ROZDZIAŁ 10. Superfoods dla serca
ROZDZIAŁ 11. Interakcje żywności z lekami
ROZDZIAŁ 12. Aktywność fizyczna
ROZDZIAŁ 13. Przegląd najzdrowszych diet
Dieta śródziemnomorska Dieta DASH
ROZDZIAŁ 14. Najczęstsze pytania
Piśmiennictwo
Recenzja prof. Mirosława Jarosza

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.