-
Koszyk jest pusty
-
x
-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
-
Koszyk jest pusty
-
x
Do bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty -
-
Koszyk jest pusty
-
x
-
Książki medyczne
- LEK Podręczniki
- LDEK Podręczniki
- Podręczniki medyczne
- Książki weterynaryjne
-
Psychologia
- Medycyna estetyczna
- Prawo medyczne
- Dla kandydatów na AM
- Kosmetologia
- Historia medycyny
- Słowniki/Encyklopedie medyczne
- Zwierzęta domowe
- Książki anglojęzyczne
- Poradniki dla pacjentów
- Dieta/Żywienie
- Komplety
- Anatomia - Promocje
-
Analiza żywności - jakość produktów spożywczych
| Wysyłka w ciągu | 3 dni robocze | ||||||
| Cena przesyłki |
13.5
|
||||||
| Dostępność |
Mało
|
| Kod kreskowy | |
| ISBN | 8389189631 |
| EAN | 8389189631 |
- Opis
- SPIS TREŚCI
- Informacje dot. bezpieczeństwa
- Opinie i oceny (0)
Skrypt "Analiza żywności - jakość produktów spożywczych" przeznaczony jest dla studentów Wydziału Nauk o Żywności studiów stacjonarnych i zaocznych kierunków technologia żywności oraz biotechnologia. Zadaniem niniejszego skryptu jest zapoznanie i przybliżenie studentom zagadnień dotyczących analizy żywności oraz wielu pojęć i zagadnień z nią związanych. Istotne jest poznanie fizycznych i chemicznych właściwości surowców oraz półproduktów warunkujących odpowiednią jakość produktów gotowych. Zawarte w Hun zostały informacje dotyczące zadań stawianych analizie sensorycznej i instrumentalnej, metod ocen organoleptycznych i obiektywnych, a także interpretacji uzyskanych wyników. Zamieszczone w skrypcie zagadnienia związane z jakością żywności, powinny przybliżyć i ułatwić studentom zrozumienie istoty definicji jakości. Opisano w nim również podstawowe oraz nowoczesne metody analityczne stosowane do oznaczania zawartości składników chemicznych żywności, a także ich właściwości fizycznych. Umożliwia on studentom dokonanie wyboru właściwej metody analiz stosowanych w laboratoriach przemysłu spożywczego.
Materiał zawarty w skrypcie został podzielony na 17 ćwiczeń, napisanych według ustalonego schematu: teoretycznego wprowadzenia dotyczącego danego tematu, sposobu wykonania ćwiczenia wraz z opisanymi metodami analiz i interpretacją wyników. Literatura, z której korzystano w trakcie opracowywania skryptu, zamieszczona została na końcu skryptu.
Ze względu na ograniczoną objętość skrypt nie uwzględnia wszystkich znanych metod analitycznych stosowanych w laboratoriach przemysłu spożywczego, wybrano te, które są najczęściej stosowane przy ocenie jakości żywności.
- Format: 17.0x24.0cm
- Autor: Tajner-Czopek Agnieszka, Kita Agnieszka
- Objętość: 171
- Oprawa: Miękka
- Rok wydania: 2005
- Wydawca: Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu
Analiza sensoryczna i ocena organoleptyczna żywności
Oznaczanie barwy wybranych produktów spożywczych
Oznaczanie konsystencji produktów smażonych z ziemniaka
Oznaczanie zawartości wody i suchej substancji w wybranych produktach spożywczych
Oznaczanie gęstości płynnych produktów spożywczych
Oznaczanie lepkości wybranych produktów spożywczych
Oznaczanie kwasowości wybranych produktów spożywczych
Oznaczanie zawartości skrobi w produktach spożywczych
Oznaczanie zawartości polisacharydów nieskorobiowych i ligniny
Oznaczanie zawartości białka w produktach żywnościowych
Oznaczanie zawartości i jakości tłuszczów w produktach spożywczych
Oznaczanie zawartości cukrów w produktach spożywczych
Oznaczanie zawartości popiołu w produktach spożywczych
Oznaczanie zawartości witaminy C w wybranych produktach spożywczych
Oznaczanie zawartości azotanów(III) i azotynów(V) w wybranych produktach spożywczych
Wykrywanie obecności sztucznych barwników w produktach spożywczych
Dane producenta
Wydawnictwo UP
Sopocka 23
50-344 Wrocław
Poland
wydawnictwo@upwr.edu.pl
- Produkty podobne
- Ostatnio oglądane produkty
- Inni Klienci kupili również
57.00
29.44
52.00
89.10
- Polecamy
- Nowości
- Bestsellery
- Wyprzedaże
93.60
37.80
42.00
58.50
40.50
42.40
40.00
39.60
128.14
238.06
85.75
114.16
179.10
224.10
60.50
131.87
52.00
264.88
159.00
43.20
64.35
212.50
31.28
27.60
80.96
30.36
31.85
33.12
64.35