-
Żywienie w niedoczynności tarczycy
Wpisz swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | 2 - 5 dni roboczych |
Cena przesyłki | 12 |
Dostępność | Brak towaru 0 szt. |
Kod kreskowy | |
ISBN | 9788320048742 |
EAN | 9788320048742 |
Co, jak i dlaczego warto jeść, czego należy się wystrzegać, czego nie wolno pomijać?. Zawarte w naszym poradniku odpowiedzi na te pytania wytyczają chorym drogę do polepszenia jakości życia. Autorzy zadbali o wyjaśnienie zależności między jedzeniem a stanem organizmu, a także umotywowanie wskazówek, jakich udzielają. Łatwo sięgnąć po prawidłowo zbilansowane siedmiodniowe jadłospisy dla osób z niedoczynnością tarczycy. Książka zawiera praktyczne porady i zalecenia specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. Mogą z niej korzystać zarówno pacjenci, jak i lekarze podstawowej opieki zdrowotnej.
- Autorzy: Jarosz Mirosław, Stolińska Hanna, Wolańska Diana
- Format: 14.5x20.5cm
- ISBN: 9788320048742
- Objętość: 130
- Oprawa: Miękka
- Rok wydania: 2014
- Rok wydania: 2016
- Wydawca: PZWL
Wprowadzenie
- Co oznacza termin niedoczynność tarczycy?
- Przyczyny niedoczynności tarczycy
- Epidemiologia niedoczynności tarczycy
- Kliniczne objawy niedoczynności tarczycy
- Rozpoznanie niedoczynności tarczycy
- Leczenie w niedoczynności tarczycy
- Profilaktyka niedoczynności tarczycy
- Ogólne zalecenia dotyczące żywienia i stylu życia
- Zalecenia dietetyczne w niedoczynności tarczycy
- Składniki diety ważne przy niedoczynności tarczycy
- Przykładowe 7-dniowe jadłospisy dla osób z niedoczynnością tarczycy
Dane producenta
WYDAWNICTWO NAUKOWE PWN SPÓŁKA AKCYJNA
GOTTLIEBA DAIMLERA 2
02-460 Warszawa
Poland
226954504
dyrektywa@pwn.pl