• Żywienie w chorobach nowotworowych

Brak towaru
309.00 -14% 265.86
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
309
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 2 - 5 dni roboczych
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
InPost Kurier 14
Kurier DHL 19.7
Dostępność Brak towaru
ISBN 9788320058871

Podręcznik kompleksowo omawia problematykę żywienia w aspekcie choroby nowotworowej. Obok podstaw fizjologii odżywiania, opisany został wpływ żywienia na powstawanie i rozwój nowotworów, zasady leczenia żywieniowego u chorych na nowotwory, zapotrzebowanie na poszczególne substancje odżywcze, interakcje żywienia i chemioterapii, problem niedożywienia, a także zaburzenia odżywiania w różnych typach nowotworów. Porusza również zasady profilaktyki w onkologii, żywieniowe czynniki protekcyjne zachorowania na nowotwory, interakcje żywności z lekami i suplementami oraz przedstawia zalecenia dietetyczne dla chorych w trakcie i po leczeniu onkologicznym. To niezbędne kompendium wiedzy w codziennej praktyce lekarskiej dla onkologów, chirurgów, jak również dla dietetyków pracujących z pacjentami zmagającymi się z choroba nowotworową. Patronat merytoryczny : Polskie Towarzystwo Żywienia Klinicznego

  • Format: 21.0x25.0cm
  • ISBN: 9788320058871
  • Objętość: 1058
  • Oprawa: Twarda
  • Redakcja: Szawłowski Andrzej W., Gromadzka-Ostrowska Joanna, Paluszkiewicz Piotr, Słodkowski Maciej, Sobocki J
  • Rok wydania: 2020
  • Wydawca: PZWL
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.