-
Żywienie
Wysyłka w ciągu | 2 - 5 dni roboczych |
Cena przesyłki | 12 |
Dostępność | Średnia dostępność 31 szt. |
Kod kreskowy | |
ISBN | 9788320041514 |
EAN | 9788320041514 |
Nowoczesny podręcznik, w którym w zwięzły sposób przedstawiono najważniejsze aspekty związane z żywieniem człowieka we wszystkich etapach życia. Wiedza w nim zawarta obejmuje problematykę żywienia przedstawioną z perspektywy fizjologa, biologa molekularnego oraz dietetyka. W publikacji przedstawiono wiadomości teoretyczne z zakresu fizjologii i patofizjologii żywienia, podstawowe zalecenia dotyczące prewencji pierwotnej i wtórnej schorzeń nieinterwencyjnych dietozależnych oraz podstawową wiedzę umożliwiającą udzielenie kompetentnych porad dietetycznych osobom zdrowym w różnych stanach fizjologicznych i pacjentom z różnymi jednostkami chorobowymi. Podręcznik adresowany jest przede wszystkim do studentów kierunku żywienie człowieka uczelni medycznych i rolniczych oraz instytutów zdrowia publicznego. Będzie także przydatny dla dietetyków, lekarzy i pielęgniarek.
- Autorzy: Langley-Evans Simon
- Format: 20.5x28.5cm
- ISBN: 9788320041514
- Objętość: 280
- Oprawa: Miękka
- Rok wydania: 2014
- Rok wydania: 2016
- Wydawca: PZWL
1. Wprowadzenie
2. Zanim zacznie się nowe życie
3. Ciąża
4. Odżywianie w okresie płodowym a choroby w wieku późniejszym
5. Laktacja i karmienie piersią
6. Żywienie dzieci
7. Odżywianie się w okresie dojrzewania
8. Wiek dorosły
9. Wiek starszy i podeszły
10. Odżywianie się zgodnie z wymaganiami indywidualnymi
Słownik terminów
Skorowidz