-
Koszyk jest pusty
-
x
-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
-
Koszyk jest pusty
-
x
Do bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty -
-
Koszyk jest pusty
-
x
-
Książki medyczne
- LEK Podręczniki
- LDEK Podręczniki
- Podręczniki medyczne
- Książki weterynaryjne
-
Psychologia
- Medycyna estetyczna
- Prawo medyczne
- Dla kandydatów na AM
- Kosmetologia
- Historia medycyny
- Słowniki/Encyklopedie medyczne
- Zwierzęta domowe
- Książki anglojęzyczne
- Poradniki dla pacjentów
- Dieta/Żywienie
- Komplety
- Anatomia - Promocje
-
Żywienie koni
| Wysyłka w ciągu | 3 dni robocze | ||||||
| Cena przesyłki |
13.5
|
||||||
| Dostępność |
Mało
|
| Kod kreskowy | |
| ISBN | 9788309010371 |
| EAN | 9788309010371 |
- Opis
- Informacje dot. bezpieczeństwa
- Opinie i oceny (0)
Autor: Helmut Meyer, Manfred Coenen Rok wydania: 2009 Liczba stron: 302 Oprawa i wymiary: twarda, 175 x 245 mm ISBN: 978-83-09-01037-1
W bogatej ofercie naukowych i popularnonaukowych opracowań, poświeconych głównie hodowli i użytkowaniu koni brak zwartego opracowania poświęconego w całości żywieniu koni. Przykładowo, dotychczasowe dane na temat całkowitego zapotrzebowania koni wyścigowych czy też ogierów rozpłodowych na energię pochodzą tylko z obserwacji praktycznych. Skład dawki pokarmowej, częstotliwość żywienia, rodzaj i zakres stosowanych dodatków paszowych są często tajemnicą danej stajni. Wszystko to sprawia, że wiele osób zainteresowanych utrzymaniem tych zwierząt ma ogromne problemy ze znalezieniem miarodajnych i wyczerpujących informacji na temat żywienia koni.
Należy mieć nadzieję, że przekazane do rąk Czytelnika polskie wydanie książki „Żywienie koni" będzie w tym względzie pomocne. Jest ona skierowana do wszystkich, którym poprawne, zgodne z dobrostanem zwierząt żywienie koni leży głęboko na sercu.
Przydatne informacje znajdą w niej zarówno Czytelnicy, którzy mają głęboką wiedzę fachową, jak i tacy, którzy w żywieniu koni stawiają pierwsze kroki. Autor, będący z wykształcenia lekarzem weterynarii, wiele miejsca poświęca błędom żywieniowym oraz, co bardzo ważne, ich ewentualnym skutkom i sposobom zapobiegania.
Dobrze i przystępnie opracowany rozdział poświęcony fizjologii przewodu pokarmowego konia, jak również szeroko rozbudowane informacje na temat bazy paszowej, składu chemicznego i właściwości pasz sprawiają, że opracowanie to spełnia także kryteria podręcznika akademickiego.
Trafiające do rąk polskiego Czytelnika, czwarte, znacznie poszerzone w stosunku do wcześniejszych, wydanie „Żywienia koni" prof. dr. Helmuta Meyera zostało bardzo dobrze przyjęte przez niemieckich hodowców koni. Miejmy nadzieję, że spełni ono także oczekiwania hodowców i pasjonatów koni w Polsce.
Prof. dr hab. Antoni Lipiec Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
W treści:
1. Od liściożercy do „owsianego silnika" 13
2. Wiadomości ogólne 19
3. Podstawy żywienia 27
4. Zapotrzebowanie na energię, składniki pokarmowe i strukturalne 57
5. Pasze 99
6. Stajnia 149
7. Żywienie praktyczne 157
8. Żywienie szczegółowe 167
9. Choroby i zaburzenia o podłożu żywieniowym 209
10. Dietetyka 245
11. Żywienie a ochrona zwierząt 265
Dane producenta
Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
Malownicza 14
02-272 Warszawa
Poland
pwril@pwril.com
- Produkty podobne
- Ostatnio oglądane produkty
- Inni Klienci kupili również
58.65
74.00
61.41
149.56
74.00
134.10
63.10
153.00
- Polecamy
- Nowości
- Bestsellery
- Wyprzedaże
93.60
37.80
42.00
58.50
40.50
42.40
40.00
39.60
128.14
238.06
85.75
114.16
179.10
224.10
60.50
131.87
52.00
264.88
159.00
43.20
64.35
212.50
31.28
27.60
80.96
30.36
31.85
33.12
64.35