-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
-
Książki medyczne
- LEK Podręczniki
- LDEK Podręczniki
- Podręczniki medyczne
- Książki weterynaryjne
-
Psychologia
- Medycyna estetyczna
- Prawo medyczne
- Dla kandydatów na AM
- Kosmetologia
- Historia medycyny
- Słowniki/Encyklopedie medyczne
- Zwierzęta domowe
- Książki anglojęzyczne
- Poradniki dla pacjentów
- Dieta/Żywienie
- Komplety
- Anatomia - Promocje
-
Zrównoważona konsumpcja żywności

Wysyłka w ciągu | 2 - 5 dni roboczych | ||||||
Cena przesyłki |
13,50 zł
|
||||||
Dostępność |
Mało
|
Kod kreskowy | |
EAN | 9788382700282 |
- Opis
- Informacje dot. bezpieczeństwa
- Opinie i oceny (0)
Zrównoważona konsumpcja żywności jest uznawana za jedno z kluczowych działań podejmowanych w obrębie polityki UE, a także krajowej polityki żywnościowej, obejmującej rozwój bardziej alternatywnych i zrównoważonych praktyk w zakresie konsumpcji i produkcji. Istnieje duży potencjał rozwoju tej idei w Polsce, jednak warunkiem podążania tą ścieżką jest ocena na ile konsumenci żywności i pozostali uczestnicy rynku są świadomi tej idei, by podejmować decyzje pozwalające wspierać jej rozwój (m.in. w zakresie redukcji marnotrawstwa żywności, zużycia zasobów naturalnych, ochrony środowiska i bioróżnorodności, poprawy jakości życia i zdrowia człowieka). Prezentowana książka koncentruje się na perspektywie konsumenta, aktorze rynku odgrywającego istotną rolę w tworzeniu przejścia do bardziej zrównoważonego systemu żywnościowego. Publikacja stanowi diagnozę obecnego stanu i wskazuje na potrzebę rozbudowy działań o charakterze informacyjnym i edukacyjnym nakierowanych na konsumentów, aby zaangażowali się i nabrali naturalnych umiejętności rozwijania świadomości a następie praktyk wpisujących się w konsumpcję żywności zrównoważonej. Autorzy książki omówili ideę i zmiany, jakie zaszły na rynku w ostatnim czasie, dokonali przeglądu wybranych działań wspierających rozwój zrównoważonej konsumpcji żywności, zaprezentowali opinie konsumentów o tej idei i wskazali rekomendacje dla uczestników rynku i instytucji publicznych odpowiedzialnych na rozwój konsumpcji zrównoważonej. Wysiłki na rzecz wzrostu świadomości konsumentów żywności mają fundamentalne znaczenie dla dalszego rozwoju zrównoważonej konsumpcji żywności, zwłaszcza w aspekcie praktycznym.
- Autorzy: Goryńska-Goldmann Elżbieta, Mytko Weronika
- Wydawca: Difin
- Oprawa: Miękka
- Rok wydania: 2021
- Objętość: 150
- ISBN: 9788382700282
Dane producenta
Difin sp z o.o.
ul. F. Kostrzewskiego 1
00-768 Warszawa
Poland
info@difin.pl
- Produkty podobne
- Ostatnio oglądane produkty
- Inni Klienci kupili również
225,75 zł
126,95 zł
24,36 zł
674,25 zł
225,75 zł
126,95 zł
24,36 zł
674,25 zł
225,75 zł
126,95 zł
24,36 zł
674,25 zł
- Polecamy
- Nowości
- Bestsellery
- Wyprzedaże
33,60 zł
35,00 zł
111,75 zł
52,00 zł
36,00 zł
42,40 zł
40,00 zł
83,20 zł
147,20 zł
33,60 zł
35,00 zł
111,75 zł
52,00 zł
36,00 zł
42,40 zł
40,00 zł
83,20 zł
147,20 zł
33,60 zł
35,00 zł
111,75 zł
52,00 zł
36,00 zł
42,40 zł
61,07 zł
149,56 zł
148,99 zł
131,87 zł
69,92 zł
77,09 zł
87,28 zł
184,00 zł
310,00 zł
45,00 zł
52,00 zł
264,88 zł
264,88 zł
135,88 zł
159,00 zł
45,00 zł
69,30 zł
120,00 zł
31,28 zł
80,96 zł
30,36 zł
27,60 zł
33,12 zł
55,20 zł
66,50 zł