• Uważaj, co jesz, gdy zażywasz leki

Brak towaru
39.00 -14% 33.55
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
39
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 2 - 5 dni roboczych
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
InPost Kurier 14
Kurier DHL 19.7
Dostępność Brak towaru
ISBN 9788320043006

Warto wiedzieć, że stosowanie preparatów witaminowych, mineralnych i suplementów diety zawierających substancje roślinne lub zioła może powodować występowanie różnego rodzaju interakcji z przepisanymi przez lekarza preparatami. Niejednokrotnie interakcje te są bardzo złożone i mogą zachodzić na poziomie wchłaniania, dystrybucji, eliminacji lub uwalniania leku. Interakcje dotyczą też przemian biochemicznych leku w wątrobie lub w przewodzie pokarmowym. W rezultacie z powodu wzajemnych oddziaływań leków i suplementów diety efekt terapeutyczny przepisanego przez lekarza środka może być nieprzewidywalny. Autorzy - specjaliści z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie - udzielają wskazówek i praktycznych porad, kiedy przyjmować leki, czym nie wolno ich popijać, jakie produkty spożywcze osłabiają działanie leku lub je wzmacniają. Z książki mogą korzystać zarówno pacjenci, jak i lekarze podstawowej opieki zdrowotnej.

  • Format: 14.5x20.5cm
  • ISBN: 9788320043006
  • Objętość: 164
  • Oprawa: Miękka
  • Redakcja: Jarosz Mirosław, Dzieniszewski Jan
  • Rok wydania: 2016
  • Rok wydania: 2015
  • Wydawca: PZWL
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.