• OPTYMALNE ŻYWIENIE W SPORCIE. DIETA DOSTOSOWANA DO DYSCYPLINY SPORTU.

100.00 -8% 92.00
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
100
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 2 - 5 dni roboczych
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
InPost Kurier 14
Poczta Polska 19
Kurier DHL 19
Dostępność Mało
ISBN 9788378460862
Rok wydania 2020
Oprawa miękka
Ilość stron 312
Format 167 x 238 mm
ISBN 978-83-7846-086-2

Książka zawiera m.in.:

  • podstawy fizjologii żywienia i diety dostosowane do dyscyplin sportowych 
  • ocena znaczenia suplementacji w procesie przyrostu masy ciała
  • rola wody mineralnej w sporcie amatorskim i zawodowym 
  • witaminy i składniki mineralne istotne dla sportowców 
  • żywienie sportowców, którzy są wegetarianami, weganami lub stosują dietę bezglutenową
  • jadłospisy dla trenujących jeden lub dwa razy dziennie 

 

SKRÓCONY SPIS TREŚCI:

Przedmowa do wydania polskiego

Słowo wstępne do drugiego, trzeciego i czwartego wydania

Przedmowa do czwartego wydania

1. Trawienie

2. Sport i żywienie

3. Węglowodany – superpaliwo dla komórki mięśniowej

4. Żywienie, trening i regeneracja

5. Tłuszcze – szczególne źródło energii

6. Białka – moc nie tylko w sportach siłowych

7. Mikroskładniki odżywcze i żywienie w sporcie

8. Praktyki służące osiągnięciu optymalnej masy ciała

9. Gospodarka płynowa – czym i jak się nawadniać, uprawiając sport

10. Przestrzeganie dyscypliny żywieniowej w przerwie turnieju i w dniu zawodów

11. Żywienie w wybranych dyscyplinach sportu

12. System Nutrient Timing Ivy’ego i Portmana

13. Budowanie masy ciała i masy mięśniowej w sporcie bez suplementów diety

14. Osteoporoza, sport i żywienie

15. W praktyce: jadłospisy dla sportowców

16. Dieta wegetariańska i wegańska w sporcie

17. Diety bezglutenowe

Literatura

Skorowidz

O Autorze

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.