• Dietoterapia

119.00 -14% 102.38
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
119
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 2 - 5 dni roboczych
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
InPost Kurier 14
Kurier DHL 19.7
Dostępność Duża dostępność
ISBN 9788320048612

Nowoczesna publikacja dotycząca podstaw żywienia człowieka, a także żywienia w różnych schorzeniach z uwzględnieniem dietoprofilaktyki. W książce uwzględniono aktualny stan wiedzy dotyczącej zapotrzebowania energetycznego, roli węglowodanów, białka, tłuszczów, witamin i mikroskładników w żywieniu człowieka oraz ich znaczenie w terapii chorób. Omówiono również aktualnie rekomendowane zasady dietoterapii w takich schorzeniach, jak: otyłość, cukrzyca, dna moczanowa, choroby związane z rozwojem miażdżycy, nadciśnienie tętnicze, przewlekła choroba nerek, kamice układu moczowego, niedokrwistość, celiakia, fenyloketonuria, alergie pokarmowe, choroba refluksowa przełyku, choroba wrzodowa, zespół jelita drażliwego i przewlekłe zapalenie trzustki. Publikacja będzie doskonałym źródłem praktycznej wiedzy z zakresu dietoterapii dla osób profesjonalnie zajmujących się dietetyką, studentów dietetyki i pielęgniarstwa oraz wszystkich zainteresowanych tą tematyką.

  • Autorzy: Włodarek Dariusz, Lange Ewa, Kozłowska Lucyna, Głąbska Dominika
  • Format: 16.5x23.5cm
  • ISBN: 9788320048612
  • Objętość: 448
  • Oprawa: Miękka
  • Rok wydania: 2014
  • Rok wydania: 2015
  • Wydawca: PZWL

1. Zapotrzebowanie energetyczne organizmu człowieka
2. Węglowodany
3. Białko
4. Tłuszcze
5. Witaminy
6. Składniki mineralne
7. Klasyfikacja diet
8. Wybrane choroby przewodu pokarmowego
9. Wybrane diety eliminacyjne
10. Dietoterapia i dietoprofilaktyka otyłości
11. Dietoprofilaktyka i dietoterapia powikłań miażdżycy
12. Cukrzyca
13. Hiperurykemia i dna moczanowa
14. Nadciśnienie tętnicze
15. Przewlekła choroba nerek
16. Kamice układu moczowego
17. Niedokrwistość
Skorowidz 

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.