• Dietoterapia

119.00 -16% 100.20
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 3 - 5 dni roboczych
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
InPost Kurier 14
Kurier DPD 17.5
Poczta Polska 19
Dostępność Duża dostępność
ISBN 9788320048612

Nowoczesna publikacja dotycząca podstaw żywienia człowieka, a także żywienia w różnych schorzeniach z uwzględnieniem dietoprofilaktyki. W książce uwzględniono aktualny stan wiedzy dotyczącej zapotrzebowania energetycznego, roli węglowodanów, białka, tłuszczów, witamin i mikroskładników w żywieniu człowieka oraz ich znaczenie w terapii chorób. Omówiono również aktualnie rekomendowane zasady dietoterapii w takich schorzeniach, jak: otyłość, cukrzyca, dna moczanowa, choroby związane z rozwojem miażdżycy, nadciśnienie tętnicze, przewlekła choroba nerek, kamice układu moczowego, niedokrwistość, celiakia, fenyloketonuria, alergie pokarmowe, choroba refluksowa przełyku, choroba wrzodowa, zespół jelita drażliwego i przewlekłe zapalenie trzustki. Publikacja będzie doskonałym źródłem praktycznej wiedzy z zakresu dietoterapii dla osób profesjonalnie zajmujących się dietetyką, studentów dietetyki i pielęgniarstwa oraz wszystkich zainteresowanych tą tematyką.

  • Autorzy: Włodarek Dariusz, Lange Ewa, Kozłowska Lucyna, Głąbska Dominika
  • Format: 16.5x23.5cm
  • ISBN: 9788320048612
  • Objętość: 448
  • Oprawa: Miękka
  • Rok wydania: 2014
  • Rok wydania: 2015
  • Wydawca: PZWL
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.