• Chemia organiczna Zakres rozszerzony Część 3

39.00 -20% 31.17
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
33.37
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 2 - 5 dni roboczych
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
InPost Kurier 14
Kurier DHL 19.7
Dostępność Mało
ISBN 9788364045981

Podręcznik jest przeznaczony nie tylko dla uczniów szkół średnich pragnących rozszerzyć i ugruntować swoją wiedzę z zakresu chemii organicznej, w aspekcie czekającego ich egzaminu maturalnego z chemii, ale również dla studentów kierunków przyrodniczych, medycznych czy pedagogicznych, w programie których chemia stanowi istotny element kształcenia. Informacje zawarte w niniejszym podręczniku mogą stanowić dla nich materiał wyjściowy dla dalszego pogłębiania wiedzy chemicznej na kolejnych etapach kształcenia. WĘGLOWODANY Rozdział 1. MONOSACHARYDY 1.1. BUDOWA CZĄSTECZEK MONOSACHARYDÓW 1.2. WZORY STRUKTURALNE MONOSACHARYDÓW 1.3. BUDOWA PRZESTRZENNA CZĄSTECZEK MONOSACHARYDÓW. IZOMERIA OPTYCZNA 1.3.1. Zapis wzorów stereochemicznych 1.3.2. Określanie względnej konfiguracji (system Fischera) D/L 1.3.3. Określanie absolutnej konfiguracjji centrów stereochemicznych 1.4. WŁAŚCIWOŚCI FIZYCZNE, CZYNNOŚĆ OPTYCZNA 1.5. WŁAŚCIWOŚCI CHEMICZNE MONOSACHARYDÓW Rozdział 2. DISACHARYDY Rozdział 3. OLIGOSACHARYDY Rozdział 4. POLISACHARYDY Rozdział 5. IDENTYFIKACJA SACHARYDÓW 5.1. ODRÓŻNIANIE ALDOZ OD KETOZ 5.2. ODRÓŻNIANIE PENTOZ OD HEKSOZ Rozdział 6. FERMENTACJA CUKRÓW Rozdział 7. WĘGLOWODANY - PODSUMOWANIE ZWIĄZKI ORGANICZNE ZAWIERAJĄCE AZOT Rozdział 8. ZWIĄZKI NITROWE 8.1. NAZEWNICTWO ZWIĄZKÓW NITROWYCH 8.2 NITROZWIĄZKI ALIFATYCZNE 8.3. NITROZWIĄZKI AROMATYCZNE Rozdział 9. ESTRY KWASU AZOTOWEGO . Rozdział 10. AMINY 10.1. NAZEWNICTWO AMIN 10.2. METODY OTRZYMYWANIA AMIN. 10.3. BUDOWA AMIN. WŁAŚCIWOŚCI FIZYCZNE I CHEMICZNE 10.4. REAKCJE CHARAKTERYSTYCZNE AMIN Rozdział 11. AMIDY Rozdział 12. NITRYLE Rozdział 13. AMINOKWASY 13.1. KLASYFIKACJA AMINOKWASÓW 13.2. NAZEWNICTWO AMINOKWASÓW 13.3. OTRZYMYWANIE AMINOKWASÓW 13.4. WŁAŚCIWOŚCI FIZYCZNE AMINOKWASÓW 13.5. WŁAŚCIWOŚCI CHEMICZNE AMINOKWASÓW 13.6. REAKCJE CHARAKTERYSTYCZNE AMINOKWASÓW Rozdział 14. PEPTYDY Rozdział 15. BIAŁKA 15.1. PODZIAŁ BIAŁEK 15.2. STRUKTURA BIAŁEK 15.3. WYKRYWANIE BIAŁEK, PEPTYDÓW 15.4. ZNACZENIE PRZEMYSŁOWE BIAŁEK Rozdział 16. ZWIĄZKI HETEROCYKLICZNE AZOTU Rozdział 17. PORFIRYNY

  • Autorzy: Persona Andrzej, Piersiak Tomasz, Tarasiuk Bogdan
  • Wydawca: Medyk
  • Oprawa: Miękka
  • Rok wydania: 2020
  • Objętość: 152
  • Format: 21.0x30.0cm
  • Rok wydania: 2021
  • ISBN: 9788364045981

WĘGLOWODANY 
Rozdział 1. MONOSACHARYDY
1.1. BUDOWA CZĄSTECZEK MONOSACHARYDÓW
1.2. WZORY STRUKTURALNE MONOSACHARYDÓW 
1.3. BUDOWA PRZESTRZENNA CZĄSTECZEK MONOSACHARYDÓW. IZOMERIA OPTYCZNA 
1.3.1. Zapis wzorów stereochemicznych 
1.3.2. Określanie względnej konfiguracji (system Fischera) D/L
1.3.3. Określanie absolutnej konfiguracjji centrów stereochemicznych 
1.4. WŁAŚCIWOŚCI FIZYCZNE, CZYNNOŚĆ OPTYCZNA 
1.5. WŁAŚCIWOŚCI CHEMICZNE MONOSACHARYDÓW 
Rozdział 2. DISACHARYDY 
Rozdział 3. OLIGOSACHARYDY 
Rozdział 4. POLISACHARYDY 
Rozdział 5. IDENTYFIKACJA SACHARYDÓW 
5.1. ODRÓŻNIANIE ALDOZ OD KETOZ 
5.2. ODRÓŻNIANIE PENTOZ OD HEKSOZ
Rozdział 6. FERMENTACJA CUKRÓW 
Rozdział 7. WĘGLOWODANY – PODSUMOWANIE 
ZWIĄZKI ORGANICZNE ZAWIERAJĄCE AZOT 
Rozdział 8. ZWIĄZKI NITROWE 
8.1. NAZEWNICTWO ZWIĄZKÓW NITROWYCH
8.2 NITROZWIĄZKI ALIFATYCZNE 
8.3. NITROZWIĄZKI AROMATYCZNE 
Rozdział 9. ESTRY KWASU AZOTOWEGO .
Rozdział 10. AMINY 
10.1. NAZEWNICTWO AMIN 
10.2. METODY OTRZYMYWANIA AMIN.
10.3. BUDOWA AMIN. WŁAŚCIWOŚCI FIZYCZNE I CHEMICZNE 
10.4. REAKCJE CHARAKTERYSTYCZNE AMIN
Rozdział 11. AMIDY
Rozdział 12. NITRYLE
Rozdział 13. AMINOKWASY
13.1. KLASYFIKACJA AMINOKWASÓW
13.2. NAZEWNICTWO AMINOKWASÓW
13.3. OTRZYMYWANIE AMINOKWASÓW
13.4. WŁAŚCIWOŚCI FIZYCZNE AMINOKWASÓW
13.5. WŁAŚCIWOŚCI CHEMICZNE AMINOKWASÓW 
13.6. REAKCJE CHARAKTERYSTYCZNE AMINOKWASÓW
Rozdział 14. PEPTYDY 
Rozdział 15. BIAŁKA
15.1. PODZIAŁ BIAŁEK
15.2. STRUKTURA BIAŁEK 
15.3. WYKRYWANIE BIAŁEK, PEPTYDÓW
15.4. ZNACZENIE PRZEMYSŁOWE BIAŁEK
Rozdział 16. ZWIĄZKI HETEROCYKLICZNE AZOTU
Rozdział 17. PORFIRYNY

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.