-
Koszyk jest pusty
-
x
-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
-
Koszyk jest pusty
-
x
Do bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty -
-
Koszyk jest pusty
-
x
-
Książki medyczne
- LEK Podręczniki
- LDEK Podręczniki
- Podręczniki medyczne
- Książki weterynaryjne
-
Psychologia
- Medycyna estetyczna
- Prawo medyczne
- Dla kandydatów na AM
- Kosmetologia
- Historia medycyny
- Słowniki/Encyklopedie medyczne
- Zwierzęta domowe
- Książki anglojęzyczne
- Poradniki dla pacjentów
- Dieta/Żywienie
- Komplety
- Anatomia - Promocje
-
Analiza żywności. Wybrane metody oznaczeń jakościowych i ilościowych składników żywności
| Wysyłka w ciągu | 3 dni robocze | ||||||
| Cena przesyłki |
13.5
|
||||||
| Dostępność |
Mało
|
| Kod kreskowy | |
| ISBN | 9788371608520 |
| EAN | 9788371608520 |
- Opis
- SPIS TREŚCI
- Informacje dot. bezpieczeństwa
- Opinie i oceny (0)
Analiza żywności jest intensywnie rozwijająca się dziedziną nauki, która zajmuje się badaniem związków chemicznych surowców roślinnych i zwierzęcych oraz gotowych produktów spożywczych, a także zmianami tych składników podczas procesów technologicznych i przechowywania. Znajomość zasad stosowania metod i postępowania analitycznego jest niezbędna dla przyszłej kadry pracowników laboratoriów przemysłu spożywczego oraz wszystkich, którzy w badaniach posługują się metodami z zakresu analizy żywności.
Intencją autorów opracowania było zestawienie nie tylko metod konwencjonalnych, tych najczęściej wykorzystywanych w analizie jakościowo-ilościowej podstawowych składników żywności, ale również nowoczesnych metod opartych na najnowszej aparaturze pomiarowej, która w niedalekiej przyszłości będzie wyposażeniem pracowni analitycznych zajmujących się badaniem surowców spożywczych i żywności.
- Autorzy: Małgorzata Nogala-Kałucka (red.)
- Format: 16.5x23.5cm
- Objętość: 165
- Oprawa: Miękka
- Rok wydania: 2016
- Wydawca: Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
- Pobieranie i przygotowanie próbek do analiz laboratoryjnych w przemyśle spożywczym
- Oznaczanie gęstości roztworów stosowanych w przemyśle spożywczym
- Oznaczanie zawartości wody i suchej masy w surowczch i produktach w przemyśle spożywczym
- Oznaczanie kwasowości wybranych surowców i produktów spożywczych
- Oznaczanie stężenia rozteorów związków barwnych metodami spektrofotometrycznymi
- Oznaczanie zawartości związków flawinowych w ziarnie i produktach zbożowych
- Oznaczanie zawartości białka w surowcach i produktach stosowanych w przemyśle spożywczym
- Oznaczanie zawartości substancji tłuszczowych w surowcach i produktach stosowanych w przemyśle spożywczym
- Oznaczanie zawartości sacharydów w surowcach i produktach spożywczych
- Oznaczanie wybranych witamin hydrofilnych i lipofilnych metodami chromatograficznymi
- Oznaczanie zawartości popiołu w produktach spożywczych
- Oznaczanie zawartości wybranych składników mineralnych w produktach spożywczych
- Oznaczanie zawartości azotanów (V) i azotanów (III) w produktach spożywczych
- Oznaczanie zawartości błonnika pokarmowego w produktach spożywczych
- Oznaczanie zawartości związków fenolowych w produktach spożywczych
- Oznaczanie zawartości tokochromanoli w produtach spożywczych metodą chromatografii cieczowej (HPLC)
- Oznaczanie aktywności antyrodnikowej produktów spożywczych z wykorzystaniem DPPH (1,1-difenylo-2-pikrylohydrazylu)
- Oznaczanie całkowitej zdolności antyoksydacyjnej produktów spożywczych
- Zastosowanie spektrofotometrii UV do wykrywania zafałszowań oliwy extra virgin
- Zastosowanie widm synchronicznych fluorescencji do analizy olejów roślinnych
Dane producenta
Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
Witosa 45
61-693 Poznań
Poland
wydawnictwo@up.poznan.pl
- Produkty podobne
- Ostatnio oglądane produkty
- Inni Klienci kupili również
75.60
159.00
82.95
45.00
129.90
- Polecamy
- Nowości
- Bestsellery
- Wyprzedaże
93.60
37.80
42.00
58.50
40.50
42.40
40.00
39.60
128.14
238.06
85.75
114.16
179.10
224.10
60.50
131.87
52.00
264.88
159.00
43.20
64.35
212.50
31.28
27.60
80.96
30.36
31.85
33.12
64.35