-
Koszyk jest pusty
-
x
-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
-
Koszyk jest pusty
-
x
Do bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty -
-
Koszyk jest pusty
-
x
-
Książki medyczne
- LEK Podręczniki
- LDEK Podręczniki
- Podręczniki medyczne
- Książki weterynaryjne
-
Psychologia
- Medycyna estetyczna
- Prawo medyczne
- Dla kandydatów na AM
- Kosmetologia
- Historia medycyny
- Słowniki/Encyklopedie medyczne
- Zwierzęta domowe
- Książki anglojęzyczne
- Poradniki dla pacjentów
- Dieta/Żywienie
- Komplety
- Anatomia - Promocje
-
Żywienie w opiece nad osobami w starszym wieku
| Wysyłka w ciągu | 3 dni robocze | ||||||
| Cena przesyłki |
13.5
|
||||||
| Dostępność |
Duża dostępność
|
| Kod kreskowy | |
| ISBN | 9788365625960 |
| EAN | 9788365625960 |
- Opis
- SPIS TREŚCI
- Informacje dot. bezpieczeństwa
- Opinie i oceny (0)
Żywienie w podeszłym wieku
- Autorzy: Menebröcker C., Smoliner C.
- Format: 17.0x24.0cm
- ISBN: 9788365625960
- Objętość: 160
- Oprawa: Miękka
- Rok wydania: 2018
- Rok wydania: 2017
- Wydawca: Edra Urban & Partner
1 Podstawy nauki o żywieniu
1.1 Jedzenie i picie sprzyja duszy i ciału
1.2 Sposób odżywiania w ciągu życia kształtują potrzeby
1.3 Dieta pełnowartościowa (podstawowa)
1.4 Składniki odżywcze w żywności
1.5 Informacje dodatkowe: przechodzenie pokarmu przez organizm
1.6 Informacje dodatkowe: wskazówki dotyczące używek
2 Niedożywienie jako główny problem żywieniowy u osób starszych
2.1 Niedożywienie
2.2 Metody oceny stanu odżywienia
2.3 Badania przesiewowe: diagnozowanie niedożywienia
2.4 Ocena sposobu żywienia i stanu odżywienia: analiza przyczyn niedożywienia
2.5 Planowanie opieki nad osobami z zaburzeniami odżywiania
3 Leczenie niedożywienia
3.1 Uwzględnianie potrzeb
3.2 Kompensacja niesprawności
3.3 Organizacja otoczenia
3.4 Wpływ leków
3.5 Informacje dodatkowe: podstawowa higiena w czasie wspólnego z podopiecznymi gotowania i pieczenia
3.6 Informacje dodatkowe: apetyt, pragnienie, odbieranie wrażeń zapachowych i smakowych
4 Zaspokajanie zapotrzebowania na składniki odżywcze
4.1 Szacowanie zapotrzebowania na energię, składniki odżywcze i płyny
4.2 Ewidencjonowanie podaży energii, składników odżywczych i płynów (dzienniczek żywienia)
4.3 Zapewnianie wystarczającej podaży składników odżywczych i płynów
4.4 Informacje dodatkowe: sztuczne odżywianie
5 Żywienie i pielęgnowanie jako zadanie interdyscyplinarne
5.1 Współpraca w zarządzaniu żywieniem
5.2 Koncepcja żywienia i terapii żywieniowej
5.3 Komunikacja między opiekunami a personelem kuchni
6 Choroby dietozależne i istotne z żywieniowego punktu widzenia
6.1 Choroby metaboliczne
6.2 Choroby układu krążenia
6.3 Choroby żołądka i jelit
6.4 Choroby wątroby
6.5 Choroby pęcherzyka żółciowego i dróg żółciowych
6.6. Choroby trzustki
6.7 Alergie i nietolerancje pokarmowe
6.8 Choroby nerek
6.9 Choroby narządu ruchu
7 Załączniki
7.1 Towarzystwa żywieniowe
7.2 Miejsca, gdzie można kupić pomoce ułatwiające jedzenie i picie
7.3 Producenci preparatów do żywienia enteralnego (w formie płynnej i do podawania przez sondę)
7.4 Inne przydatne adresy internetowe
Dane producenta
Edra Urban & Partner Sp. z o.o.
Kościuszki 29
50-011 Wrocław
Poland
71 330 61 89
biuro@edraurban.pl
- Produkty podobne
- Ostatnio oglądane produkty
- Inni Klienci kupili również
75.60
56.63
225.75
83.16
33.60
120.60
84.60
45.00
129.60
93.60
- Polecamy
- Nowości
- Bestsellery
- Wyprzedaże
93.60
37.80
42.00
58.50
40.50
42.40
40.00
39.60
128.14
238.06
85.75
114.16
179.10
224.10
60.50
131.87
149.56
52.00
264.88
159.00
43.20
64.35
212.50
31.28
27.60
80.96
30.36
31.85
33.12
64.35