-
Koszyk jest pusty
-
x
-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
-
Koszyk jest pusty
-
x
Do bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty -
-
Koszyk jest pusty
-
x
-
Książki medyczne
- LEK Podręczniki
- LDEK Podręczniki
- Podręczniki medyczne
- Książki weterynaryjne
-
Psychologia
- Medycyna estetyczna
- Prawo medyczne
- Dla kandydatów na AM
- Kosmetologia
- Historia medycyny
- Słowniki/Encyklopedie medyczne
- Zwierzęta domowe
- Książki anglojęzyczne
- Poradniki dla pacjentów
- Dieta/Żywienie
- Komplety
- Anatomia - Promocje
-
Żywienie w opiece nad osobami w starszym wieku
| Wysyłka w ciągu | 3 dni robocze | ||||||
| Cena przesyłki |
13.5
|
||||||
| Dostępność |
Duża dostępność
|
| Kod kreskowy | |
| ISBN | 9788365625960 |
| EAN | 9788365625960 |
- Opis
- SPIS TREŚCI
- Informacje dot. bezpieczeństwa
- Opinie i oceny (0)
Żywienie w podeszłym wieku
- Autorzy: Menebröcker C., Smoliner C.
- Format: 17.0x24.0cm
- ISBN: 9788365625960
- Objętość: 160
- Oprawa: Miękka
- Rok wydania: 2018
- Rok wydania: 2017
- Wydawca: Edra Urban & Partner
1 Podstawy nauki o żywieniu
1.1 Jedzenie i picie sprzyja duszy i ciału
1.2 Sposób odżywiania w ciągu życia kształtują potrzeby
1.3 Dieta pełnowartościowa (podstawowa)
1.4 Składniki odżywcze w żywności
1.5 Informacje dodatkowe: przechodzenie pokarmu przez organizm
1.6 Informacje dodatkowe: wskazówki dotyczące używek
2 Niedożywienie jako główny problem żywieniowy u osób starszych
2.1 Niedożywienie
2.2 Metody oceny stanu odżywienia
2.3 Badania przesiewowe: diagnozowanie niedożywienia
2.4 Ocena sposobu żywienia i stanu odżywienia: analiza przyczyn niedożywienia
2.5 Planowanie opieki nad osobami z zaburzeniami odżywiania
3 Leczenie niedożywienia
3.1 Uwzględnianie potrzeb
3.2 Kompensacja niesprawności
3.3 Organizacja otoczenia
3.4 Wpływ leków
3.5 Informacje dodatkowe: podstawowa higiena w czasie wspólnego z podopiecznymi gotowania i pieczenia
3.6 Informacje dodatkowe: apetyt, pragnienie, odbieranie wrażeń zapachowych i smakowych
4 Zaspokajanie zapotrzebowania na składniki odżywcze
4.1 Szacowanie zapotrzebowania na energię, składniki odżywcze i płyny
4.2 Ewidencjonowanie podaży energii, składników odżywczych i płynów (dzienniczek żywienia)
4.3 Zapewnianie wystarczającej podaży składników odżywczych i płynów
4.4 Informacje dodatkowe: sztuczne odżywianie
5 Żywienie i pielęgnowanie jako zadanie interdyscyplinarne
5.1 Współpraca w zarządzaniu żywieniem
5.2 Koncepcja żywienia i terapii żywieniowej
5.3 Komunikacja między opiekunami a personelem kuchni
6 Choroby dietozależne i istotne z żywieniowego punktu widzenia
6.1 Choroby metaboliczne
6.2 Choroby układu krążenia
6.3 Choroby żołądka i jelit
6.4 Choroby wątroby
6.5 Choroby pęcherzyka żółciowego i dróg żółciowych
6.6. Choroby trzustki
6.7 Alergie i nietolerancje pokarmowe
6.8 Choroby nerek
6.9 Choroby narządu ruchu
7 Załączniki
7.1 Towarzystwa żywieniowe
7.2 Miejsca, gdzie można kupić pomoce ułatwiające jedzenie i picie
7.3 Producenci preparatów do żywienia enteralnego (w formie płynnej i do podawania przez sondę)
7.4 Inne przydatne adresy internetowe
Dane producenta
Edra Urban & Partner Sp. z o.o.
Kościuszki 29
50-011 Wrocław
Poland
71 330 61 89
biuro@edraurban.pl
- Produkty podobne
- Ostatnio oglądane produkty
- Inni Klienci kupili również
75.60
56.63
225.75
83.16
33.60
93.60
- Polecamy
- Nowości
- Bestsellery
- Wyprzedaże
93.60
37.80
42.00
58.50
40.50
42.40
40.00
39.60
128.14
238.06
85.75
114.16
179.10
224.10
60.50
131.87
52.00
264.88
159.00
43.20
64.35
212.50
31.28
27.60
80.96
30.36
31.85
33.12
64.35