-
Żywienie w nadciśnieniu tętniczym
Symbol:
61340200218KS
Wpisz swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | 2 - 5 dni roboczych |
Cena przesyłki | 12 |
Dostępność | Brak towaru 0 szt. |
Kod kreskowy | |
ISBN | 9788320044362 |
EAN |
Zdrowe serce i sprawnie działający układ krwionośny zależy od odpowiednie niego postępowania przez całe życie. Nieleczone nadciśnienie tętnicze jest przyczyną wielu powikłań, np. udaru mózgu, obrzęku płuc, niewydolności nerek, zaburzeń wzroku. W książce omówiono zasady zdrowego żywienia oraz podane zostały przykłady diet, które pomagają w obniżeniu nadciśnienia tętniczego i jego profilaktyce.
- Autorzy: Wieczorek-Chełmińska Zofia
- Format: 20.5x14.5cm
- ISBN: 9788320044362
- Objętość: 212
- Oprawa: Miękka
- Rok wydania: 2013
- Wydawca: PZWL
I. CZĘŚĆ OGÓLNA
- Układ krążenia
- Najczęściej występujące czynniki ryzyka nadciśnienia tętniczego i jego powikłań
- Rodzaje nadciśnienia tętniczego
- Objawy choroby nadciśnieniowej
- Klasyfikacja nadciśnienia tętniczego
- Powikłania choroby nadciśnieniowej
- Żywienie profilaktyczne w nadciśnieniu tętniczym i jego powikłaniach
- Charakterystyka niektórych składników odżywczych
- Diety
- Wybrane zagadnienia z technologii sporządzania potraw
II. CZĘŚĆ SZCZEGÓŁOWA
- Wybrane potrawy zalecane w nadciśnieniu tętniczym i jego powikłaniach
Piśmiennictwo
Alfabetyczny spis potraw
Dane producenta
WYDAWNICTWO NAUKOWE PWN SPÓŁKA AKCYJNA
GOTTLIEBA DAIMLERA 2
02-460 Warszawa
Poland
226954504
dyrektywa@pwn.pl
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.