• Żywienie w nadciśnieniu tętniczym

Brak towaru
54.00 -14% 46.46
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
54
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 2 - 5 dni roboczych
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
InPost Kurier 14
Kurier DHL 19.7
Dostępność Brak towaru
ISBN 9788320044362

Zdrowe serce i sprawnie działający układ krwionośny zależy od odpowiednie niego postępowania przez całe życie. Nieleczone nadciśnienie tętnicze jest przyczyną wielu powikłań, np. udaru mózgu, obrzęku płuc, niewydolności nerek, zaburzeń wzroku. W książce omówiono zasady zdrowego żywienia oraz podane zostały przykłady diet, które pomagają w obniżeniu nadciśnienia tętniczego i jego profilaktyce.

  • Autorzy: Wieczorek-Chełmińska Zofia
  • Format: 20.5x14.5cm
  • ISBN: 9788320044362
  • Objętość: 212
  • Oprawa: Miękka
  • Rok wydania: 2013
  • Wydawca: PZWL

I. CZĘŚĆ OGÓLNA

  1. Układ krążenia
  2. Najczęściej występujące czynniki ryzyka nadciśnienia tętniczego i jego powikłań
  3. Rodzaje nadciśnienia tętniczego
  4. Objawy choroby nadciśnieniowej
  5. Klasyfikacja nadciśnienia tętniczego
  6. Powikłania choroby nadciśnieniowej
  7. Żywienie profilaktyczne w nadciśnieniu tętniczym i jego powikłaniach
  8. Charakterystyka niektórych składników odżywczych
  9. Diety
  10. Wybrane zagadnienia z technologii sporządzania potraw

II. CZĘŚĆ SZCZEGÓŁOWA

  1. Wybrane potrawy zalecane w nadciśnieniu tętniczym i jego powikłaniach

Piśmiennictwo

Alfabetyczny spis potraw

Dane producenta

WYDAWNICTWO NAUKOWE PWN SPÓŁKA AKCYJNA
GOTTLIEBA DAIMLERA 2
02-460 Warszawa
Poland

226954504
dyrektywa@pwn.pl

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.