• Żywienie

169.00 -14% 144.97
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
169
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 2 - 5 dni roboczych
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
InPost Kurier 14
Kurier DHL 19.7
Dostępność Średnia dostępność
ISBN 9788320041514

Nowoczesny podręcznik, w którym w zwięzły sposób przedstawiono najważniejsze aspekty związane z żywieniem człowieka we wszystkich etapach życia. Wiedza w nim zawarta obejmuje problematykę żywienia przedstawioną z perspektywy fizjologa, biologa molekularnego oraz dietetyka. W publikacji przedstawiono wiadomości teoretyczne z zakresu fizjologii i patofizjologii żywienia, podstawowe zalecenia dotyczące prewencji pierwotnej i wtórnej schorzeń nieinterwencyjnych dietozależnych oraz podstawową wiedzę umożliwiającą udzielenie kompetentnych porad dietetycznych osobom zdrowym w różnych stanach fizjologicznych i pacjentom z różnymi jednostkami chorobowymi. Podręcznik adresowany jest przede wszystkim do studentów kierunku żywienie człowieka uczelni medycznych i rolniczych oraz instytutów zdrowia publicznego. Będzie także przydatny dla dietetyków, lekarzy i pielęgniarek.

  • Autorzy: Langley-Evans Simon
  • Format: 20.5x28.5cm
  • ISBN: 9788320041514
  • Objętość: 280
  • Oprawa: Miękka
  • Rok wydania: 2014
  • Rok wydania: 2016
  • Wydawca: PZWL

1. Wprowadzenie
2. Zanim zacznie się nowe życie
3. Ciąża
4. Odżywianie w okresie płodowym a choroby w wieku późniejszym
5. Laktacja i karmienie piersią
6. Żywienie dzieci
7. Odżywianie się w okresie dojrzewania
8. Wiek dorosły
9. Wiek starszy i podeszły
10. Odżywianie się zgodnie z wymaganiami indywidualnymi
Słownik terminów
Skorowidz 

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.