-
Koszyk jest pusty
-
x
-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
-
Koszyk jest pusty
-
x
Do bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty -
-
Koszyk jest pusty
-
x
-
Książki medyczne
- LEK Podręczniki
- LDEK Podręczniki
- Podręczniki medyczne
- Książki weterynaryjne
-
Psychologia
- Medycyna estetyczna
- Prawo medyczne
- Dla kandydatów na AM
- Kosmetologia
- Historia medycyny
- Słowniki/Encyklopedie medyczne
- Zwierzęta domowe
- Książki anglojęzyczne
- Poradniki dla pacjentów
- Dieta/Żywienie
- Komplety
- Anatomia - Promocje
-
Wybrane elementy żywienia a problemy zdrowotne krów mlecznych
| Wysyłka w ciągu | 3 dni robocze | ||||||
| Cena przesyłki |
13.5
|
||||||
| Dostępność |
Mało
|
| Kod kreskowy | |
| ISBN | 9788378460541 |
| EAN | 9788378460541 |
- Opis
- SPIS TREŚCI
- Informacje dot. bezpieczeństwa
- Opinie i oceny (0)
Druga część książki „Wybrane elementy żywienia a problemy zdrowotne krów mlecznych” została wzbogacona o nowe treści oraz poszerzona o opis metod chowu.
Książka w sposób szczegółowy i usystematyzowany przedstawia problematykę pobierania paszy, energii paszy, źródeł białka, opisuje również normy żywienia krów.
Książka opisuje najczęściej występujące choroby metaboliczne (ich profilaktykę i leczenie) oraz choroby wynikające z nieprawidłowego żywienia, takie jak mikotoksykozy, choroby kończyn, zapalenie macicy, niedobory mineralne, zatrucia azotynami i azotanami.
Książka zawiera liczne tabele i wykresy, które ułatwiają korzystającym lepsze zrozumienie przedstawionych zagadnień.
I. POBIERANIE PASZY
1. Czynniki regulujące pobieranie paszy u krów mlecznych wysoko wydajnych
II. BIAŁKA PASZY
1. Źródła białka oraz aminokwasy chronione
2. Modele syntezy białka w gruczole mlekowym krów mlecznych
3. Suszone wywary zbożowe (DDGS) jako pasza białkowa o specyficznym bilansie kationowo-anionowym
III. ENERGIA PASZY - DODATKOWE ŻRÓDŁA
1. Przemiany tłuszczu w żwaczu i gruczole mlekowym. Prozdrowotne kwasy tłuszczowe
2. Dodatki tłuszczu do dawek pokarmowych wysoko wydajnych krów i ich wpływ na pobieranie paszy oraz na zawartość tłuszczu i białka w mleku
3. Zastosowanie glicerolu w profilaktyce zwalczania ketozy i w żywieniu krów mlecznych
IV. METODY CHOWU A ZAGROŻENIA ZDROWOTNE U KRÓW MLECZNYCH
1. Zasuszanie krów wysoko wydajnych. Okres okołoporodowy
2. Choroby metaboliczne oraz immunosupresja u krów w okresie okołoporodowym
3. Podostra - subkliniczna kwasica żwacza (SARA) u wysoko wydajnych krów mlecznych - przegląd literatury i badania własne
4. Wpływ częstotliwości dojenia na ekonomikę produkcji mleka i stan zdrowia krów
5. Roboty udojowe - ich wpływ na wydajność mleczną krów i stan zdrowia gruczołu mlekowego
6. Komórki somatyczne w mleku
7. Czynniki chowu, utrzymania i żywienia krów mlecznych wpływające na stan ich zdrowia i dobrostan
V. ŻYWIENIOWE CZYNNIKI PROZDROWOTNE U KRÓW MLECZNYCH
1. Wpływ pastwiska na wydajność mleka i jego prozdrowotne właściwości oraz stan zdrowia krów i pozyskiwanych surowców
2. Drożdże Saccharomyces cerevisiae w żywieniu krów mlecznych
3. Efekty dodatku dużych dawek biotyny w żywieniu krów wysoko wydajnych
4. Witaminy w żywieniu krów
VI. NORMY ŻYWIENIA KRÓW
Dane producenta
MedPharm Polska Sp. z o.o.
Połabian 33
52-339 Wrocław
Poland
795 096 333
info@medpharm.pl
- Produkty podobne
- Ostatnio oglądane produkty
- Inni Klienci kupili również
58.65
74.00
61.41
149.56
88.32
- Polecamy
- Nowości
- Bestsellery
- Wyprzedaże
93.60
37.80
42.00
58.50
40.50
42.40
40.00
39.60
128.14
238.06
85.75
114.16
179.10
224.10
60.50
131.87
52.00
264.88
159.00
43.20
64.35
212.50
31.28
27.60
80.96
30.36
31.85
33.12
64.35