• Wielkie oszustwo na talerzu

Brak towaru
4.00 -30% 2.80
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
4
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 2 - 5 dni roboczych
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
InPost Kurier 14
Kurier DHL 19.7
Dostępność Brak towaru
ISBN 9788366067073

„Dieta wraz z odpowiednią suplementacją żywieniową staje się bardzo ważnym czynnikiem służącym profilaktyce i leczeniu wielu problemów człowieka. Żywność musi być łatwo przetwarzana na energię, bez magazynowania jej w postaci tłuszczów. Dzięki temu twierdzeniu zaczynamy rozumieć, że również przyrost masy ciała nie jest konsekwencją grzeszków kalorycznych (to bardzo rzadkie przypadki), ale mimowolnych błędów dietetycznych będących następstwem braku wiedzy na temat własnych predyspozycji genetycznych i cech metabolicznych. Kalorie są w rzeczywistości najmniej istotnymi elementami analizy żywienia. Znacznie ważniejsze jest poznanie cech biochemicznych produktu spożywczego i wiedza o tym, czy są one korzystne, czy szkodliwe dla naszego organizmu". Z Podsumowania DZIĘKI LEKTURZE TEJ KSIĄŻKI DOWIESZ SIĘ: Co warto jeść, aby zachować zdrowie? Czy można, nie szkodząc sobie, używać substytutów cukru, np. aspartamu? Czy przemysł może przejąć kontrolę nad rzetelnymi badaniami naukowymi? Czy uprawy GMO są bezpieczne? Czy powszechnie stosowane herbicydy uznawane przez producentów za biodegradowalne i ekologiczne rzeczywiście pozostawiają nieskażoną ziemię? Czy chlor i jego pochodne zawarte w wodzie pitnej mogą przyczynić się do wzrostu zachorowań ? Czy warto pytać pszczelarza przed zakupem miodu o to, czego używa do karmienia pszczół w zimie?

  • Autorzy: Pandiani M.
  • Format: 13.0x21.0cm
  • ISBN: 9788366067073
  • Objętość: 180
  • Oprawa: Miękka
  • Rok wydania: 2018
  • Wydawca: Edra Urban & Partner

Dane producenta

Edra Urban & Partner Sp. z o.o.
Kościuszki 29
50-011 Wrocław

71 330 61 89
biuro@edraurban.pl

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.