-
Koszyk jest pusty
-
x
-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
-
Koszyk jest pusty
-
x
Do bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty -
-
Koszyk jest pusty
-
x
-
Książki medyczne
- LEK Podręczniki
- LDEK Podręczniki
- Podręczniki medyczne
- Książki weterynaryjne
-
Psychologia
- Medycyna estetyczna
- Prawo medyczne
- Dla kandydatów na AM
- Kosmetologia
- Historia medycyny
- Słowniki/Encyklopedie medyczne
- Zwierzęta domowe
- Książki anglojęzyczne
- Poradniki dla pacjentów
- Dieta/Żywienie
- Komplety
- Anatomia - Promocje
-
Podstawy żywienia i dietoterapia
| Wysyłka w ciągu | 3 dni robocze | ||||||
| Cena przesyłki |
13.5
|
||||||
| Dostępność |
Duża dostępność
|
| Kod kreskowy | |
| ISBN | 9788376093611 |
| EAN | 9788376093611 |
- Opis
- SPIS TREŚCI
- Informacje dot. bezpieczeństwa
- Opinie i oceny (0)
Podręcznik jest skierowany przede wszystkim do studentów dietetyki oraz kierunków pokrewnych, praktykujących dietetyków, lekarzy wszystkich specjalności medycznych oraz innych pracowników służby zdrowia zajmujących się żywieniem ludzi zdrowych, profilaktyką i leczeniem zaburzeń odżywiania.
W publikacji:
- fachowa i aktualna wiedza z zakresu żywienia i dietetyki oparta na badaniach naukowych
- zalecenia, zasady postępowania oraz porady żywieniowe dla osób zdrowych i chorych
- leczenie dietetyczne cukrzycy, chorób układu sercowo-naczyniowego, nerek i nowotworów
- profilaktyka i leczenie otyłości
- ciekawe opisy przypadków, wskazówki dydaktyczne, pytania sprawdzające
- tabele, ryciny i zestawienia ułatwiające zrozumienie i zapamiętanie przekazywanych treści
Część 1. NAUKA O ŻYWIENIU I CHOROBIE
1. Żywienie w wymiarze społecznym
2. Węglowodany, białka i tłuszcze:: makroskładniki energetyczne w zbilansowanych posiłkach
3. Mikroskładniki w zbilansowanych posiłkach:: witaminy, minerały i fitozwiązki
4. Trawienie, wchłanianie oraz przemiana materii w zdrowiu i w chorobie
Część 2. CHOROBY OSTRE I PRZEWLEKŁE
5. Insulinooporność i zespół metaboliczny
6. Otyłość i redukcja masy ciała
7. Choroby układu sercowo-naczyniowego
8. Cukrzyca
9. Choroby nerek
10. Znaczenie żywienia w prewencji i leczeniu chorób nowotworowych
Część 3. PROBLEMY W PROMOCJI ZDROWIA I TERAPII CHORÓB W RÓŻNYCH OKRESACH ŻYCIA
11. Żywienie matki i niemowlęcia w zdrowiu i w chorobie
12. Problematyka wzrostu i rozwoju w promowaniu zdrowia
13. Żywienie osób dorosłych
14. Zagadnienia związane ze zdrowiem publicznym w kontekście żywienia w perspektywie krajowej i międzynarodowej
15. Opieka żywieniowa w systemie opieki zdrowotnej
Dane producenta
Edra Urban & Partner Sp. z o.o.
Kościuszki 29
50-011 Wrocław
Poland
71 330 61 89
biuro@edraurban.pl
- Produkty podobne
- Ostatnio oglądane produkty
- Inni Klienci kupili również
75.60
56.63
225.75
83.16
33.60
- Polecamy
- Nowości
- Bestsellery
- Wyprzedaże
93.60
37.80
42.00
58.50
40.50
42.40
40.00
39.60
128.14
238.06
85.75
114.16
179.10
224.10
60.50
131.87
52.00
264.88
159.00
43.20
64.35
212.50
31.28
27.60
80.96
30.36
31.85
33.12
64.35