-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
-
Książki medyczne
- LEK Podręczniki
- LDEK Podręczniki
- Podręczniki medyczne
- Książki weterynaryjne
-
Psychologia
- Medycyna estetyczna
- Prawo medyczne
- Dla kandydatów na AM
- Kosmetologia
- Historia medycyny
- Słowniki/Encyklopedie medyczne
- Zwierzęta domowe
- Książki anglojęzyczne
- Poradniki dla pacjentów
- Dieta/Żywienie
- Komplety
- Anatomia - Promocje
-
Podstawy żywienia i dietoterapia

Wysyłka w ciągu | 2 - 5 dni roboczych | ||||||
Cena przesyłki |
13,50 zł
|
||||||
Dostępność |
Duża dostępność
|
Kod kreskowy | |
ISBN | 9788376093611 |
EAN | 9788376093611 |
- Opis
- SPIS TREŚCI
- Informacje dot. bezpieczeństwa
- Opinie i oceny (0)
Podręcznik jest skierowany przede wszystkim do studentów dietetyki oraz kierunków pokrewnych, praktykujących dietetyków, lekarzy wszystkich specjalności medycznych oraz innych pracowników służby zdrowia zajmujących się żywieniem ludzi zdrowych, profilaktyką i leczeniem zaburzeń odżywiania.
W publikacji:
- fachowa i aktualna wiedza z zakresu żywienia i dietetyki oparta na badaniach naukowych
- zalecenia, zasady postępowania oraz porady żywieniowe dla osób zdrowych i chorych
- leczenie dietetyczne cukrzycy, chorób układu sercowo-naczyniowego, nerek i nowotworów
- profilaktyka i leczenie otyłości
- ciekawe opisy przypadków, wskazówki dydaktyczne, pytania sprawdzające
- tabele, ryciny i zestawienia ułatwiające zrozumienie i zapamiętanie przekazywanych treści
Część 1. NAUKA O ŻYWIENIU I CHOROBIE
1. Żywienie w wymiarze społecznym
2. Węglowodany, białka i tłuszcze:: makroskładniki energetyczne w zbilansowanych posiłkach
3. Mikroskładniki w zbilansowanych posiłkach:: witaminy, minerały i fitozwiązki
4. Trawienie, wchłanianie oraz przemiana materii w zdrowiu i w chorobie
Część 2. CHOROBY OSTRE I PRZEWLEKŁE
5. Insulinooporność i zespół metaboliczny
6. Otyłość i redukcja masy ciała
7. Choroby układu sercowo-naczyniowego
8. Cukrzyca
9. Choroby nerek
10. Znaczenie żywienia w prewencji i leczeniu chorób nowotworowych
Część 3. PROBLEMY W PROMOCJI ZDROWIA I TERAPII CHORÓB W RÓŻNYCH OKRESACH ŻYCIA
11. Żywienie matki i niemowlęcia w zdrowiu i w chorobie
12. Problematyka wzrostu i rozwoju w promowaniu zdrowia
13. Żywienie osób dorosłych
14. Zagadnienia związane ze zdrowiem publicznym w kontekście żywienia w perspektywie krajowej i międzynarodowej
15. Opieka żywieniowa w systemie opieki zdrowotnej
Dane producenta
Edra Urban & Partner Sp. z o.o.
Kościuszki 29
50-011 Wrocław
Poland
71 330 61 89
biuro@edraurban.pl
- Produkty podobne
- Ostatnio oglądane produkty
- Inni Klienci kupili również
159,00 zł
30,00 zł
126,95 zł
274,16 zł
225,75 zł
159,00 zł
30,00 zł
126,95 zł
274,16 zł
225,75 zł
159,00 zł
30,00 zł
126,95 zł
97,98 zł
- Polecamy
- Nowości
- Bestsellery
- Wyprzedaże
162,21 zł
37,80 zł
40,00 zł
47,00 zł
58,50 zł
40,50 zł
15,00 zł
45,00 zł
91,69 zł
162,21 zł
37,80 zł
40,00 zł
47,00 zł
58,50 zł
40,50 zł
15,00 zł
45,00 zł
91,69 zł
162,21 zł
37,80 zł
40,00 zł
47,00 zł
58,50 zł
40,50 zł
15,00 zł
220,37 zł
65,49 zł
57,87 zł
87,28 zł
157,80 zł
184,00 zł
310,00 zł
45,00 zł
54,28 zł
135,88 zł
159,00 zł
45,00 zł
69,30 zł
222,50 zł
30,00 zł
75,00 zł
30,00 zł
24,00 zł
71,00 zł
72,00 zł