• Instrumentarium i techniki zabiegów chirurgii małoinwazyjnej jamy brzusznej

Brak towaru
99.00 -14% 85.18
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
99
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 2 - 5 dni roboczych
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
InPost Kurier 14
Kurier DHL 19.7
Dostępność Brak towaru
ISBN 9788320059342

Nowoczesna publikacja przybliżająca aktualne standardy i procedury postępowania z zakresu specjalistycznych małoinwazyjnych zabiegów operacyjnych w chirurgii ogólnej. Przygotowana została przez zespół doświadczonych pielęgniarek operacyjnych i biegłych w swoich dziedzinach chirurgów z różnych ośrodków w Polsce. W książce przedstawiono najważniejsze i najczęstsze rodzaje operacji wykonywane techniką laparoskopową w chirurgii przewodu pokarmowego, trzustki, wątroby, śledziony i przepuklin brzusznych. Szczegółowo omówiono: stosowany sprzęt i instrumentarium, sposoby ułożenia pacjenta na stole operacyjnym, opiekę anestezjologiczną i techniki znieczulenia, podstawowe techniki operacyjne, z dokładnym przedstawieniem poszczególnych etapów zabiegów, aspekty pracy personelu pielęgniarskiego na bloku operacyjnym. Mamy nadzieję, że ten doskonały przewodnik będzie codziennym towarzyszem w życiu zawodowym instrumentariuszek i młodych adeptów chirurgii małonwazyjnej.

  • Format: 16.5x23.5cm
  • ISBN: 9788320059342
  • Objętość: 180
  • Oprawa: Miękka
  • Redakcja: Michalak Aldona, Kotomska Marta, Danielewicz Roman
  • Rok wydania: 2020
  • Wydawca: PZWL

Dane producenta

WYDAWNICTWO NAUKOWE PWN SPÓŁKA AKCYJNA
GOTTLIEBA DAIMLERA 2
02-460 Warszawa
Poland

226954504
dyrektywa@pwn.pl

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.