-
Instrumentarium i techniki zabiegów chirurgii małoinwazyjnej jamy brzusznej
Wysyłka w ciągu | 2 - 5 dni roboczych |
Cena przesyłki | 12,00 zł |
Dostępność | Średnia dostępność 21 szt. |
Kod kreskowy | |
ISBN | 9788320059342 |
EAN | 9788320059342 |
Nowoczesna publikacja przybliżająca aktualne standardy i procedury postępowania z zakresu specjalistycznych małoinwazyjnych zabiegów operacyjnych w chirurgii ogólnej. Przygotowana została przez zespół doświadczonych pielęgniarek operacyjnych i biegłych w swoich dziedzinach chirurgów z różnych ośrodków w Polsce. W książce przedstawiono najważniejsze i najczęstsze rodzaje operacji wykonywane techniką laparoskopową w chirurgii przewodu pokarmowego, trzustki, wątroby, śledziony i przepuklin brzusznych. Szczegółowo omówiono: stosowany sprzęt i instrumentarium, sposoby ułożenia pacjenta na stole operacyjnym, opiekę anestezjologiczną i techniki znieczulenia, podstawowe techniki operacyjne, z dokładnym przedstawieniem poszczególnych etapów zabiegów, aspekty pracy personelu pielęgniarskiego na bloku operacyjnym. Mamy nadzieję, że ten doskonały przewodnik będzie codziennym towarzyszem w życiu zawodowym instrumentariuszek i młodych adeptów chirurgii małonwazyjnej.
- Format: 16.5x23.5cm
- ISBN: 9788320059342
- Objętość: 180
- Oprawa: Miękka
- Redakcja: Michalak Aldona, Kotomska Marta, Danielewicz Roman
- Rok wydania: 2020
- Wydawca: PZWL
Dane producenta
WYDAWNICTWO NAUKOWE PWN SPÓŁKA AKCYJNA
GOTTLIEBA DAIMLERA 2
02-460 Warszawa
Poland
226954504
dyrektywa@pwn.pl