• Dietetyka i żywienie kliniczne

149.00 -11% 131.91
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
132.5
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 2 - 5 dni roboczych
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
InPost Kurier 14
Poczta Polska 19
Kurier DHL 19
Dostępność Średnia dostępność
ISBN 9788376098999

Prawidłowe żywienie chorych stanowi integralną część procesu leczenia. Nauka o optymalnym żywieniu jest dziedziną bardzo dynamicznie się rozwijającą, wraz ze zmieniającymi się tradycjami żywieniowymi, upodobaniami kulinarnymi, technologicznymi procesami przetwórstwa i jakościowymi zmianami produktów żywieniowych. Prowadzenie racjonalnej terapii wymaga więc kompleksowej i aktualnej wiedzy na temat fizjologii i patofizjologii procesu odżywiania, leczenia dietetycznego i żywieniowego w różnych zespołach chorobowych i zaburzeniach zdrowotnych. Tematyka poszczególnych rozdziałów Dietetyki i żywienia klinicznego obejmuje niemal wszystkie powyższe zagadnienia. Publikacja jest opracowaniem wybitnych specjalistów z dziedziny żywienia klinicznego i jest dedykowana studentom dietetyki i nauk pokrewnych, a także praktykującym dietetykom klinicznym i lekarzom wszystkich specjalności. Zalecenia żywieniowe i zasady dietoterapii w 18 różnych stanach chorobowych Każdy rozdział zawiera podsumowanie najważniejszych informacji, opisy przypadków klinicznych i zestaw pytań i odpowiedzi, uławiające powtórzenie wiadomości i samosprawdzenie

  • Format: 20.5x29.5cm
  • ISBN: 9788376098999
  • Objętość: 324
  • Oprawa: Miękka
  • Redakcja: Payne Anne, Barker Helen, Chojnacki Jan
  • Rok wydania: 2017
  • Wydawca: Edra Urban & Partner
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.