-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
-
Książki medyczne
- LEK Podręczniki
- LDEK Podręczniki
- Podręczniki medyczne
- Książki weterynaryjne
-
Psychologia
- Medycyna estetyczna
- Prawo medyczne
- Dla kandydatów na AM
- Kosmetologia
- Historia medycyny
- Słowniki/Encyklopedie medyczne
- Zwierzęta domowe
- Książki anglojęzyczne
- Poradniki dla pacjentów
- Dieta/Żywienie
- Komplety
-
Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu

Wysyłka w ciągu | 2 - 5 dni roboczych | ||||||||
Cena przesyłki |
12
|
||||||||
Dostępność |
Średnia dostępność
|
Kod kreskowy | |
ISBN | 9788320036039 |
EAN | 9788320036039 |
- Opis
- Opinie i oceny (0)
Jest to nowoczesny podręcznik akademicki, w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze, witaminy i składniki mineralne oraz ich przemiany w organizmie. Przedstawiono też główne grupy produktów żywnościowych, ich wartość odżywczą, występowanie i pożądaną wielkość spożycia. Cenne jest uwzględnienie problemu interakcji witamin z lekami. Szczególną uwagę zwrócono na racjonalny sposób odżywiania się różnych grup ludności, metody oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia oraz rolę dietetyki w profilaktyce chorób cywilizacyjnych. Jeden z rozdziałów poświęcono różnym rodzajom diet, stosowanym współcześnie, oraz alternatywnym sposobom żywienia. Publikacja jest przeznaczona dla studentów wydziałów farmaceutycznych akademii medycznych i innych uczelni, które w swych programach nauczania uwzględniają naukę o żywności i żywieniu, np. dietetycy, pielęgniarki, studenci uczelni rolniczych.
- Autorzy: Gertig Henryk, Przysławski Juliusz
- Format: 16.5x23.5cm
- ISBN: 9788320036039
- Objętość: 468
- Oprawa: Miękka
- Rok wydania: 2015
- Wydawca: PZWL
- Ostatnio oglądane produkty
- Inni Klienci kupili również
- Nowości
- Bestsellery
- Wyprzedaże
- Polecamy
201.52
131.91
40.50
109.55
61.00
190.02
174.30
79.84
62.11
199.00
17.89
22.00
184.00
159.00
31.50
105.00
59.50
222.50
30.00
30.00
71.00
66.50
24.00
55.30
49.50
32.50
189.00
120.24
45.00
128.00
85.64
115.00
71.00
61.00
43.40
40.00