-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
-
Książki medyczne
- LEK Podręczniki
- LDEK Podręczniki
- Podręczniki medyczne
- Książki weterynaryjne
-
Psychologia
- Medycyna estetyczna
- Prawo medyczne
- Dla kandydatów na AM
- Kosmetologia
- Historia medycyny
- Słowniki/Encyklopedie medyczne
- Zwierzęta domowe
- Książki anglojęzyczne
- Poradniki dla pacjentów
- Dieta/Żywienie
-
Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu

Wysyłka w ciągu | 3 - 5 dni roboczych | ||||||||
Cena przesyłki |
12
|
||||||||
Dostępność |
Duża dostępność
|
Kod kreskowy | |
ISBN | 9788320036039 |
EAN | 9788320036039 |
- Opis
- Opinie i oceny (0)
Jest to nowoczesny podręcznik akademicki, w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze, witaminy i składniki mineralne oraz ich przemiany w organizmie. Przedstawiono też główne grupy produktów żywnościowych, ich wartość odżywczą, występowanie i pożądaną wielkość spożycia. Cenne jest uwzględnienie problemu interakcji witamin z lekami. Szczególną uwagę zwrócono na racjonalny sposób odżywiania się różnych grup ludności, metody oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia oraz rolę dietetyki w profilaktyce chorób cywilizacyjnych. Jeden z rozdziałów poświęcono różnym rodzajom diet, stosowanym współcześnie, oraz alternatywnym sposobom żywienia. Publikacja jest przeznaczona dla studentów wydziałów farmaceutycznych akademii medycznych i innych uczelni, które w swych programach nauczania uwzględniają naukę o żywności i żywieniu, np. dietetycy, pielęgniarki, studenci uczelni rolniczych.
- Autorzy: Gertig Henryk, Przysławski Juliusz
- Format: 16.5x23.5cm
- ISBN: 9788320036039
- Objętość: 468
- Oprawa: Miękka
- Rok wydania: 2015
- Wydawca: PZWL
- Ostatnio oglądane produkty
- Inni Klienci kupili również
- Nowości
- Bestsellery
- Wyprzedaże
- Polecamy
150.27
100.20
381.47
239.17
69.00
21.00
90.00
22.00
184.00
159.00
100.00
105.00
21.00
32.04
100.00
140.00
30.00
25.00
50.00
45.00
72.00
59.00
30.00
184.00
189.00
110.00
116.69
42.00
83.11