-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
-
Książki medyczne
- LEK Podręczniki
- LDEK Podręczniki
- Podręczniki medyczne
- Książki weterynaryjne
-
Psychologia
- Medycyna estetyczna
- Prawo medyczne
- Dla kandydatów na AM
- Kosmetologia
- Historia medycyny
- Słowniki/Encyklopedie medyczne
- Zwierzęta domowe
- Książki anglojęzyczne
- Poradniki dla pacjentów
- Dieta/Żywienie
- Komplety
- Anatomia - Promocje
-
Zrównoważona konsumpcja żywności
![Zrównoważona konsumpcja żywności Zrównoważona konsumpcja żywności](/images/LiberMed/11000-12000/Zrownowazona-konsumpcja-zywnosci_%5B11426%5D_480.jpg)
Wysyłka w ciągu | 2 - 5 dni roboczych | ||||||
Cena przesyłki |
12
|
||||||
Dostępność |
Mało
|
Kod kreskowy | |
EAN | 9788382700282 |
- Opis
- Opinie i oceny (0)
Zrównoważona konsumpcja żywności jest uznawana za jedno z kluczowych działań podejmowanych w obrębie polityki UE, a także krajowej polityki żywnościowej, obejmującej rozwój bardziej alternatywnych i zrównoważonych praktyk w zakresie konsumpcji i produkcji. Istnieje duży potencjał rozwoju tej idei w Polsce, jednak warunkiem podążania tą ścieżką jest ocena na ile konsumenci żywności i pozostali uczestnicy rynku są świadomi tej idei, by podejmować decyzje pozwalające wspierać jej rozwój (m.in. w zakresie redukcji marnotrawstwa żywności, zużycia zasobów naturalnych, ochrony środowiska i bioróżnorodności, poprawy jakości życia i zdrowia człowieka). Prezentowana książka koncentruje się na perspektywie konsumenta, aktorze rynku odgrywającego istotną rolę w tworzeniu przejścia do bardziej zrównoważonego systemu żywnościowego. Publikacja stanowi diagnozę obecnego stanu i wskazuje na potrzebę rozbudowy działań o charakterze informacyjnym i edukacyjnym nakierowanych na konsumentów, aby zaangażowali się i nabrali naturalnych umiejętności rozwijania świadomości a następie praktyk wpisujących się w konsumpcję żywności zrównoważonej. Autorzy książki omówili ideę i zmiany, jakie zaszły na rynku w ostatnim czasie, dokonali przeglądu wybranych działań wspierających rozwój zrównoważonej konsumpcji żywności, zaprezentowali opinie konsumentów o tej idei i wskazali rekomendacje dla uczestników rynku i instytucji publicznych odpowiedzialnych na rozwój konsumpcji zrównoważonej. Wysiłki na rzecz wzrostu świadomości konsumentów żywności mają fundamentalne znaczenie dla dalszego rozwoju zrównoważonej konsumpcji żywności, zwłaszcza w aspekcie praktycznym.
- Autorzy: Goryńska-Goldmann Elżbieta, Mytko Weronika
- Wydawca: Difin
- Oprawa: Miękka
- Rok wydania: 2021
- Objętość: 150
- ISBN: 9788382700282
- Produkty podobne
- Ostatnio oglądane produkty
- Inni Klienci kupili również
198.94
128.16
24.36
24.33
666.50
- Polecamy
- Nowości
- Bestsellery
- Wyprzedaże
92.56
163.76
37.80
220.00
40.00
47.00
58.50
40.50
15.00
30.00
78.76
131.87
92.56
114.81
184.00
54.28
264.88
69.30
222.50
30.00
51.75
30.00
75.00
24.00
59.25
72.00