-
Standardy Żywienia Dojelitowego i Pozajelitowego 2019
Wpisz swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | 2 - 5 dni roboczych |
Cena przesyłki | 12 |
Dostępność | Brak towaru 0 szt. |
Kod kreskowy | |
ISBN | 9788393652785 |
EAN | 9788393652785 |
Najnowsze Standardy do żywienia pozajelitowego i dojelitowego przygotowane przez zespół ekspertów Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu. Przedstawiają w sposób uporządkowany stan wiedzy o leczeniu żywieniowym.
W przygotowaniu również aneks do żywienia pozajelitowego i dojelitowego – jako uzupełnienie tej publikacji m.in o praktyczne aspekty żywienia poza- i dojelitowego w warunkach domowych, opiekę długoterminową, zagadnienia opieki paliatywnej oraz przepisy Ministerstwa Zdrowia i NFZ. Polecamy i zapraszamy do lektury!
I. Cele powstania Standardów.
II. Definicje i określenia.
III. Wytyczne Rady Europy.
IV. Ocena stanu odżywienia.
V. Ocena zapotrzebowania na składniki odżywcze.
VI. Zespół Leczenia Żywieniowego.
VII. Żywienie dojelitowe i pozajelitowe w szpitalu.
VIII. Żywienie dojelitowe i pozajelitowe w opiece długoterminowej.
IX. Żywienie dojelitowe i pozajelitowe w opiece paliatywnej.
X. Żywienie dojelitowe i pozajelitowe w domu pacjenta.
XI. Leczenie żywieniowe u dzieci.
XII. Leczenie żywieniowe w chirurgii.
XIII. Leczenie żywieniowe w intensywnej terapii.
XIV. Zasady wytwarzania centralnego dostępu żylnego.
XV. Zasady postępowania w dostępem do przewodu pokarmowego.
XVI. Zasady postępowania z obwodowym i centralnym dostępem żylnym.
XVII. Przygotowanie mieszanin do żywienia pozajelitowego.
XVIII. Postępowanie w powikłaniach.
XIX. Podstawy prawne.
XX. Dokumentacja leczenia żywieniowego.